君と僕

Tuesday, December 15, 2015

I met new friends!

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Hari ini dalam kelas bahasa jepun ada foreigner datang sebab sensei jemput. Dan semestinya orang tu orang jepun. Gembira tak terkata jumpa orang jepun ramai-ramai. Padahal sensei aku orang jepun jugak XD tapi bila jumpa diorang semua rasa lain. Rasa macam betul-betul jumpa kawan baru. Mujur lah boleh mix cakap jepun+melayu+english. :P

Sensei ada buat makan-makan. Sensei bawak ocha(teh jepun). Sedap walaupun tawar masih dapat diterima rasa dia tu. Hehe. Antara diorang ni aku banyak cakap dengan Yuka. Dia comel sangat. Tak sangka Yuka ni dai-fan SMAP. Sugoi ne. Aku ada lah jugak dengar lagu SMAP lion heart. Tu pun sebab nakajima XD. Ingat nak pergi concert arashi je payah. Konsert group ni pun payah. Tiket payah nak dapat dan semestinye mahal kalau fans yang jual balik. Rupanya diorang ada jugak kedai yang buat rental-rental CD etc ni. Macam kat sini jugak. Bukan semua yang mampu kan.

Lain dari tu aku ade borak dengan Naoko, Ayumi, Chika & Tomoki. Ayumi tinggi sangat. Kalah aku ni. Aku ni paras bahu dia je. Jeles pun ada. Ayumi & Chika pun fans arashi jugak tapi ichiban je lain-lain XD Ayumi comel sangat. Semua orang dia cakap "kawaii" and dia panggil aku Fatin-chan. Awww. Dia memang comel sangat.
Tomoki ni pulak lelaki. Tak semua lelaki yang minat anime. Dia minat idol. AKB dai-fan. Macam mana aku nak cakap. dia ni comel kot. Dia ada macam iras someone tapi tak pasti sape. HAHA. Dia baik sangat siap suruh aku add dia kat FB. Kalau aku ada pape nak dia tolong, dia boleh tolong aku. Tolong dalam bahasa jepun la .

Sampai sini jelah aku punya cerita.

>みんな、ありがとうございます。たのしかった。みんな とてもやさし!

Wednesday, June 10, 2015

It was just...

Do you remember that date and year? It just one month more before the date but we didn't have chance to celebrate our first anniversary.

Bukan nak kenang apa yang dah jadi, cuma teringat tentang itu. :)

Monday, May 11, 2015

Why ?


 But still not alright :( 

Where have you been?

Already 3 days since you text me.

I miss you.

Worry.

Crying.

Call you but no answer.

Text you but no reply.

Receive but not seen.

Still waiting.

Feel uneasy.

I hate this feeling.

I want to know the reason.

You said you will come back today.

Are you busy?

Answer my call.

Reply my text.

Please.


> online just because i'm waiting for you. every second 

Saturday, May 09, 2015

Think positive !

Assalamualaikum

Semalam baru dapat mesej dengan mr mine. Dah dua hari tak dengar khabar. Bila dia kat kampung macam tu lah. Susah sikit nak mesej. Ye lah, duduk rumah takkan nak goyang kaki je. Mestila kena buat kerja. Bila kerja pun susah juga sebenarnya nak mesej. Aku busy dengan kelas, fangirl. Hahaha (kalau boleh 24 jam nak fangirl-ing)

Semalam mr mine ada cakap yang mak dia berkenan dengan anak kawan mak dia. Dari awal dia balik sana tak habis-habis pujuk mr mine. Mak dia nak pinang anak kawan dia tu untuk mr mine. *broken heart* Mengalir lah air mata ni. Aku takut kehilangan dia. Cukuplah dengan apa yang dah jadi selama ni.

Tapi aku tahu mr mine macam mana. Tak semudah tu dia nak terima perempuan tu walaupun mak dia yang suruh. Lagipun aku mana pernah jumpa family dia lagi. Belum tiba masanya. InshaAllah satu hari nanti, tunggu mr mine yang bawa jumpa family dia. Takut. Seram. Nervous.

Sementara ada masa ni, kena belajar jadi calon menantu yang kompem mak dia terima nanti. Moga dipermudahkan segalanya. Amin. ^_^

>ada jodoh tak kemana. :)