搛べ惕

Friday, February 26, 2010

ari ni ari jumaat

huhu..ari ni aku bangun lewat cket..bez sangat tido coz takde orang kacau aku..tido lam bilik abang aku ekpn..huhu..cakap pasal abang aku..sedih la plak..rindu kat die..ari tu hantar die kat PULAPOL pun aku cam nak nangis je..yela..aku rapat ngan die kan..tapi kan mase die keje kat KT aku tak rase la plak camni..ntahla..maybe coz mase keje tu die leh balik sini selalu..n maybe coz malam sebelum hantar die aku mimpi die meninggal..waaa*sobsob*..ok2..berbalik kpada topik asl aku..lpas aku bangun terus text adam..hehe..teruk aku ni..mandi pun belum g..haha..lpas tu tgk tv kjap n then pegi goreng jemput2..sebelum mandi aku makan lu..huhu

lpas aku sudah mandi gosok baju coz nak pegi kenduri..yang paling aku suke kakak aku kene blebe ngan mak aku coz taknak pegi kenduri..haha..pegi kenduri nek kete abg aku..tambah sdih aku jep..makan2 kenduri ayah aku bawak pegi jalan2 round kat rantau abang..lpas tu round sura gate jap..blik dari jalan2 aku terus on9..gduh kejap ngan adik aku coz die pn nak gune laptop men game..sampai kul 8 aku tutup..hehe..

lpas tu text adam ngan bf aku..n then suh adam kol aku..hehe..cakap ngan die..coz of aku blum mandi aku kene la stop  cakap ngan die..hehe..lpas mandi smbung jap..huhu..tapi tbe2 putus..bateri adam habis..n skunk aku tengah ym ngan adam..share2 pic die kat jengka ngan pic aku..huhu..bez2..ari yang agak hepy la..n de gak sedih..

a little bit

lyric :
Seulpuh jimyun ggot hyanggileul matjyo
if i'm sad, i smell a flower's scent
Geuli oon geudeh hyanggileul manjyuhyo
i try to remember your scent that i miss you
Guh lileul gul uh yo barameh seuchineun
Geudeh soomgyul da eul ddeut heh yo
I walk on the streets
It seems as if I'm reaching out to your breath in the wind


Algo itnayo geuden neh mam moleujyo
I know, that you don't know my feelings
Bogo shippuh nan ddo pyunjileul jukuh yo
I miss you, again, I write a letter.
Soojoobeun neh ma eum ggotippeh ddwiwuhsuh
Geudeh ehgeh boneh yo
Because my shy feelings float out on flower petals
I send them to you.


Nan oosuhyo himi deulmyun oosuhyo
I smile. If I'm tired, I smile.
Honjasuhdo nan hengbok heyo
Even though I'm by myself, I'm happy.
Mullisuh mullisuh bara bwaya hajiman
From far away, from far away, I have to watch but
Geujuh hangulleum jocha daga suhji mot hago
Still, I can't even come closer by one step.


Jogeumeun algo itnayo
Jogeumeun bolsoo itnayo
Do you know a little? Can you see a little?
Geuden ggoom chulum na eh mam sok joyonghi heuleumyun
Like a dream, you peacefully float in my heart
Moondeuk jogeumeun nan geudel saranghaneun ma eumeul
Salmyuhshi bo igo shippeun gul
Suddenly a little bit, I want to secretly show you
my heart that loves you.


Giboon joeun geudeh noleh soli eh
In the sound of your joyful song
Soojoobeun deut nan ddo gaseumi ddwi uhyo
Bashful, my heart jumps up again
Hokshina geudehga ilun nal bolggabwa
That perhaps you see me like this?
Salmyuhshi ddo soom uhyo
Secretly, again I hide



Nan oosuhyo we lowuhdo oosuhyo
I smile. If I'm tired, I smile.
Honjasuhdo nan jalheh watjyo
Even though I'm by myself, I'm happy.
Mal ubshi mal ubshi dwit moseubeul bojiman
Without words, without words, I watch you from behind, but
Geudeh boodeuluh oon son jababogo shipjiman
I want to hold your soft hand but


Jogeumeun algo itnayo
Jogeumeun bolsoo itnayo
Do you know a little? Can you see a little?
Geuden byul chulum na eh mam sok choo ukeul mandeuluh
Like a star, you make memories in my heart
Ajoo jogeumeun nan geudeh ddasaro oon uhggeh eh
Gideh uh jamdeulgo shippuhyo
Just a little bit... I want to lean against
your warm shoulder and fall asleep.


Oonmyung igetjyo, sarang igetjyo
It's our destiny, right? It's love, right?
Alggayo ilun neh ma eum eul
Will you understand? My feelings like this...



Jogeumeun algo itnayo
Do you know a little?
Jogeumeun bolsoo itnayo
Can you see a little?
Geuden ggoom chulum na eh mam sok joyonghi heuleumyun
Like a dream, you peacefully float in my heart
Moondeuk jogeumeun nan geudel saranghaneun ma eumeul
Salmyuhshi bo igo shippuhyo
Suddenly a little bit, I want to secretly show you
my heart that loves you.


Jogeumeun geudeh leul geulijyo
I miss you a little bit.

Thursday, February 25, 2010

kebosanan

aku bosan sangat2 malam ni..ntah la kenape..yang aku wat just sambung cite pisau cukur tu ngan dengar lagu korea..bez gak seposen..haha..tapi aku tetap bosan..on9 fb, ms, ngan tagged takde mende gop..adoi..nak wat keje sekolah aku memang takde mood..kalau aku wat keje dalam keadaan camni hancus lebus tulisan aku..benci3!..aarrggghhh..

p/s: aku sedih ni..igat nak ajak adam kuar ke esok..teman aku g beli barang cket..

Wednesday, February 24, 2010

-.- DIA

aku tunggu dia..tapi tak muncul jgak..aku tak tau nak wat pe..aku tunggu n tunggu n tunggu sampai bile2..just tengok gambar dia yang aku mampu buat..help me someone..what have i do know??

Tuesday, February 23, 2010

♥new moon♥

Time passes. Even when it seems impossible. Even when each tick of the second hand aches like the pulse of blood behind a bruise. It passes unevenly, in strange lurches and dragging lulls, but pass it does. Even for me.

My heart has not beat in almost ninety years, but this was different. It was like my heart was gone—like I was hollow. Like Id left everything that was inside me here with you.

With shaky legs, ignoring the fact that my action was useless, I followed him into the forest. The evidence of his path had disappeared instantly. There were no footprints, the leaves were still again, but I walked forward without thinking. I could not do anything else. I had to keep moving. If I stopped looking for him, it was over. Love, life, meaning over.

I was halfway asleep, maybe more, when I realized what his kiss had reminded me of: last spring, when he had to leave me to throw James off my trail, Edward had kissed me goodbye, not knowing when—or if—we would see each other again. This kiss had the same almost painful edge for some reason I could not imagine.

As long as you like me the best. And you think Im good-looking—sort of. Im prepared to be annoyingly persistent.

Forbidden to remember, terrified to forget; it was a hard line to walk.

It didnot feel like the pain had weakened over time, rather that Id grown strong enough to bear it

What if you sincerely believed something was true, but you were dead wrong? What if you were so stubbornly sure that you were right, that you wouldnot even consider the truth? Would the truth be silenced, or would it try to break through
?

p/s : best qoutes..

Monday, February 22, 2010

story..story..

aku takde pape nak story ari ni..tak banyak cite pun ari ni..ari ni aku bangun lambat..nasib bek tak kene blebe ngan mak aku..kalau tak habis r aku kene blebe gak ngan akak aku..haish..nape la badan aku sakit2 ble bangun pagi tadi..salah tido kot adam cakap..huhu..kelam kabut aku pegi sekolah tadi..ngan buku sekolah yang banyak giler 2..penat la..mod aku kurg bek sikit ari ni..orang tnye wat tak tau je..badmod sgt..mybe sebab aku penat sangat kot..ari ni belajar fizik kat lam kelas..kitorg lambat sgt pegi lab..nasib bek cg xngamuk..ari ni bez belajar fizik..senang ekpn..leh je jwab soklan..bese2 mmg hampeh r aku jawab..ntah pape..blur giler..mase sej bez gak..cg cite pasal kawan die..lawak giler..kawan die ngis tak tau nak cakap pe coz de sorg pompuan mintak jd pakwe die..memg lawak r..malas nak cite lebih..hehe..mse pai mate aku memang tak leh tahan giler r..tahan punye tahan lentok gak aku kejap..tak tahan la..penat sangat ari ni..tu la sape suh g tdo kul 1 lebih..kan da penat..tapi nak wat camne..memang mate aku tak ngantuk..mase kimia mate aku kembali ok..tapi aku tengah lapar..tak rehat pun tadi *sobsob..cg wat kuiz ari ni..mule2 blur gak cket..tapi ok r aku jawab..tak susah pun..sebab aku paham pe yang cg ajar..haha..mse bio cg marah2..cam semalam..cg badmod ngan kitorang..skali cakap tak dengar..sbelum masuk lab bio tengok bdak2 klas 4int1 men roket..nak men gak..bez je tgk..cg wat nek roket tinggi ngat..huhu..mase nak balik lab nampak la dan2..senyum2 kat aku..aku pun balas gak senyum die..hehe..balik sekolah igat nak wat something ngan farihin..tapi ramai plak orang..geram2..nak balik adam ngan kawan2 die plak lepak kat bangunan tu..tak bez ekpn klau de bdak laki kat situ..lpas diorg balik bru aku balik..ari yang penat la..papai..

Sunday, February 21, 2010

tOday..

ari ni kul 6 aku bangun..cam bese aku akan kejutkan adam..tapi ari ni aku text ngan miskol die tak balas2 pun..aku tunggu gak r..tapi still no answer..sedih aku..pegi sekolah cam bese r..sampai sekolah masuk kelas pastu rozie pn cakap2 ngan aku..die cakap ramai tanye aku nape aku tak pegi sekolah..haha..nak2 roy coz die de mintak aku tolong die..haha..mule2 belajar bi..tulisan aku hancus la salin nota..geram wase..tapi biar r..lepas tu mase addmath..belajar addmath td ok r jugak..paham la..lepas tu pe lagi..rehat la..hehe..aku ngan rozie pegi rehat kat kantin..mase aku beli air nampak r adam..kebetulan de ex die beli air gak kat situ..die angkat kening kat aku..nak taknak aku senyum r..sedih aku tak habis gi ekpn pasal pagi tadi..huhu..lepas tu teman rozie g hantar buku mm kat bilik cg yusnizam..die punye pnakutnye tak berani nak g hantar..aku plak yang kne masuk dlu..cg tu bukan men baik g..takut sangat kne marah or denda..yela..cg tu kan cg disiplin gak..naik klas lepak2 ngan farihin..habis rehat g makmal bio..ari ni cg nak wat experiment..bez gak wat experiment ari ni..kitorang wat experiment telur..nak tunggu bukan men lame g..nak kne tunggu sampai lapisan tinggal selaput je..kumpulan kitorg kacau2 r telur 2 gune boiling tube..tbe2 mnde yang kitorg taknak jadi da jadi..secret2..haha..dari lpas rehat sampai kul 1.30 kitorg duk lam makmal tu..telur punye psal..last2 cg suh sambung esk je..pnat2..lpas tu blik r..mase nak blik aku nampak adam..aku cam tadi r still sedih g..tengok taknak tengok je die..sampai umah aku text adam..aku tanye r die nape tak balas pagi tadi..rupe2nye henset jatuh katil..isk3..ganas ngat ekpn tido..haha..mesej2 kitorg pn stop g2 je..lpas tu aku pegi sekolah wat keje sekolah ngan farihin..wat kat dalam klas..aizat, izhar, mustaqim ngan fahmi pun de gak..tapi diorg duk klas sebelah r..huhu..mule2 kitorg tak tau gak yang fahmi de sebelah..kitorg pun lalu la..tengok2 die de..aku tersedak..sakit tekak2 aku duk batuk2..huhu..pastu g klas adam..selongkar cket meja die..hehe..tengok2 r barang2 die..waaa...lawanye tulisan die aku tengok..lagi cantik dari tulisan aku..jeles ni..cam tuan die yang comel..haha..lpas tu balik coz tengok langit pun da gelap..malam aku pegi klas tuisyen addmath..bez gak belajar..paham r pe yang die ngajar..huhu..jari aku da pnat la nak tulisan panjang2..nak story2 g banyak g gak..huhu..k la..papai..nite2.. :)

aku tak tau..

ntah la..aku tak tau nak kate camne..tapi ni la yang aku rase..tadi wat keje sekolah dengan farihin pun aku banyak termenung daripada wat keje sekolah..aku tak tau ngan spe aku leh luahkan pe yang aku rase skunk..cume kat sini je aku leh luahkan sikit2..first of all, aku nak mintak maaf kat bf aku coz aku da tak sayang die cam dulu..perangai die yang suke kongkong aku wat aku jadi kurang sayang kat die even that skunk die da bagi aku sikit kebebasan tapi tu sume da tak dapat ubah perasaan aku..aku tau aku pentingkan diri sendiri..aku stres sangat..aku buntu skunk..ari tu aku de mintak putus ngan die tapi die berkeras taknak lepaskan aku walau camne pn..die ugut nak bunuh diri n die nekad sangat..aku buntu sangat2..last2 aku tak jadi putus ngan die..aku tak sanggup wat die camtu..tapi tu la..aku sakitkan ati aku sendiri demi org yang aku sayang walaupun cinta aku bukan untuk die lagi..cinta aku untuk orang lain..tapi aku tak pernah bagitau sesape pasal ni..aku taknak sape2 tau..tapi hati aku sakit pendamkan sume ni sorang2..aku nak luahkan tapi aku takut..aku takut kehilangan orang tu..aku takut sangat..biar pun aku just kawan ngan die tapi jauh kat sudut hati aku die istimewa sangat2..sume pasal die wat aku terpikat ngan die..aku sedih sangat2..air mate aku da ngalir..aku sakit..sakit sangat2..aku tak sanggup nak bagtau sume ni kat bf aku sebab aku tau takde gunenye kalau aku bagitau sekali pun..aku harap satu hari nanti aku dapat jalan nak selesaikan sume ni..
ya Allah..tolonglah hambamu ini..kuatkan hati hambamu dengan dugaan yang berat Engkau berikan..aku mohon padaMu ya Allah.. :'(

Thursday, February 11, 2010

the real merentas desa..

hoho..merentas desa lagi..ari ni sume kawan2 aku pegi..awal aku bngun ari ni..semangat ngat nak pegi..wakaka..sampai sekolah nmpak adam..aku snyum je..adam ngan muke die yang serius tu..malu aku..lepas 2 pegi kat farihin kat dewan..nampak cg zuraini trus pegi kat die..igat nak cakap yang aku tak nak lari tapi nak tolg cg..tapi laen plak jd..aku da ptus asa da ngan farihin..n kitorang decide nak lari gak..biar r dapat no bape pun..tapi tak nak yang last r..then kumpul kat tapak perhimpunan..pastu cg suh kumpul ikut rumah masg2..aku ngan farihin terkejut raul same rumah ngan kitorg..bengang btul la..isk3..lpas 2 kitorang smbung blik niat tak nak lari..tapi sir munawar nganjing la..geram kitorg..terpaksa la kne lari gak..tapi kitorg berazam tahun depan tak nak lari gak..hehe..sebelum kitorg sume lari, aku sempat g suh adam pgang beg aku..cian la tgk die kne pgang beg aku..hehe..aku lari sme2 ngan farihin..cian la aku tgk f.farhana..die xlarat giler lari td..last2 kitorg pjuk die suh rehat kat cg..lpas 2 smbung r blik lari..da r tgah dahaga mse 2..air plak hbis..sdih2..smpai plak kat umah cg ariawati takde air gak..bru nak sedia yang bru..bengang la aku..lpas 2 kitorg lumba2 ngan aizat n alif..last2 kitorg ngalah gak..pnat doh..sampai sekolah trus cari air..n then adam panggil aku nak bagi beg aku..hehe..lpas 2 msuk klas farihin..relax2 kat citu lu..ambik pic cket..bosan duk situ trun bwah kat kawan2 yang len..lpas 2 bg hadiah..nsib aku malang giler..de bdak f3 bising giler duk sbelah aku..nak marah 6t die cakap pe lak..diam je r..lpas 2 blik..pnat giler siot..
ni pic2 td yg smpat aku ambik..haha..tp pic mse aku lari je xde..


dapat gak aku tangkap pic aizat..
perasan ke x aku ambik gmbr die ni..huhu

mustaqim..
kawan2 yang aku syg.. :)
kawan2 aku yg xde keje nak wat..men henset je..haha
spe ni??haha..sempat g ambik gmbar ngn rasydan..hehe

Wednesday, February 10, 2010

today at school la..

aku pegi sekolah ngan beskal with kaki yg skit g..ari ni pegi lmbat plak..yela..bgun lewat r..pe lagi..haha..aku ni pndai kjutkan org awl tp aku bgun lewat gak..sambung tido blik ekpn..hehe..aku pegi sekolah ngan tergesa-gesa td..pnatla..da la kaki still skit..smpai sekolah bese r kne bce zikir munajat..nek tgga aku tgk r kat tgkat atas skali..nmpak la si adam 2..hehe..mlu giler aku..yela..dtg lewat kn..haha..lpas 2 bjlr addmath..ari ni bljr bab 3..aku dapat wat..hepy aku..hehe..lpas 2 pjk..adoi..dhla xpkai baju pj..kne lari 6 round padang..tapi aku wat 4 jek..ngan kaki aku yg skit ni..da r cg gabung ngan klas bdak yg mmg aku tak suke..aku tak suke mu..nasib la..kne tiap2 mggu gabung cmni..adoi..lpas 2 cg suh bdak2 yang tak pkai baju pj lawan men bola jaring..cg ni sje je nak dera kitorg kn..benci3!..tp bez gak dpat men game ni..haha..group aku mnang men ni..wee~..lpas 2 yg len pn men gak..n aku kne men skali g..da r peluh giler ek..masam la bdan aku ni..tapi nk wat cmne kn..lpas 2 mse math..mule2 klas da lawak giler..bljr universal set kt..cg bg contoh r..mustaqim jd suami, n faheyla jd isteri dy..kn klu nk jd stu family msti de anak kn..fahmi yg jd..haha..xsesuai langsung siot..fahmi 2 da la tggi..jd anak diorg..diorg 2 rendah2..tbe2 anak leh jd tggi..haha..*sori ek..bkn nak kutuk korg tp nk bgtau je..lpas 2 rehat..n then lpas rehat mse sejarah..tapi cg xde..kitorg dipanggil untuk sesi ambik gambar for majalah..geram la mse nak ambik gambar 2..something yg aku tak nak da jd..geram2..lpas habis sume 2..blik klas..bdak2 laki wat takut ke kimie ngn kumbang..bertepik kimie..sume gelak..roy ngn amzar nampak kimie kene ngusik trus lari..diorg pn tkut gak..aku sbnrnye tak penah jumpe laki cm2 seumur idup aku..huhu..then borak2 r lam klas..wat keje bahasa jepun rozie..wat rajin plak aku..yg aku xsiap g..hehe..mse blik aku lpak dlu ngn farihin n rozie kat wakaf..huhu..nampak la si raul blik..die blik jalan kaki je..umah die dekat je rupenye..kitorg punye keje la 2 g intai die katne umah die..haha..lpas 2 aku blik..

Tuesday, February 09, 2010

merentas desa..

smlm aku pegi merentas desa..semangat sgt nk pegi..ntah nape la aku ni..siap ajak kwn2 aku g..tapi hampeh btul..sume ade keje..aku pegi ngan zubaidah je la..first time latihan untuk thun ni bg aku..haha..mlas doh nak pegi ekpn..sampai sekolah dekat kul 4..ramai dah yang da sampai..duduk kat tepi dewan terbuke ngan zbaidah nampak plak si bdak pompuan 2..tak suke aku..tgk muke pun tak leh..hati mmg sakit giler r ngan dy tu walaupun aku ngan die da takde pape pn..ntahla..then, lpas 2 cg panggil wat warming-up..huhu..bdak pompuan cg lpas last skali..mule2 aku lari gak..tp tau je la kn aku ni de lelah2 cket..so xleh r lari sgt..mule2 lari ngn zbaidah..sampai kt balai polis die tggal aku sorg2..igat nk kejar die..tapi asal je aku nak kejar die pn mulelah lari..geramla..aku byk jln dpd lari..haha..sampai je kat tmpat nak pusing blik ke sekolah jmpe adam..haha..die jge kat situ..igat nk tgur..tp die 2 syok sgt ckp ngn bdak len..wat bodo je la..pastu text r die..mmg die tak nampak aku langsung r..then kat citu de kdai..stop r beli air..dhaga siot..nsib bek bawak duit..dari citu aku jalan je..kat citu aku jalan kat belakang aizat, hanif n da geng..malas nak pintas..sampai kat umah cg ariawati, hanif kacau bdak laki umo bpe ntah..haha..budak tu mengamuk hbis hanif kacau die..aku kat belakang gelak je la..haha..kcau sangat bdak 2 ekpn..kn da kne..in de same time, aku msj ngan adam..cakap nak lalu nek kete, tapi aku tak nampak pn..puas tggu..sampai kat belakang asrama aku cakap r kat adam aku xlarat sgt2..pastu die cakap nak ambik aku..tapi xkan r..6t org kte aku men tipu plak..sampai kat pagar kat padang..dan2 sampai..de orang hntar die..huhu..nak temankan aku la kononnye..huhu..smart doh henset die..kaler itam lak 2..huhu..sampai je sekolah..aku cari r zubaidah..die pn cari aku gak rupenye..lme sket lpas tu..aku suh adam blanje aku air..hehe..ngade2 la aku ni.. :)..aku xleh la tgk muke adam 2..serius semcm jek..tkut aku..lpas blik dari kedai duk kat sekolah..lpak2 ngn zubaidah..kul 6.30 blik..kul 7.30 aku tdo kjap..bgun rehat2 kjap n pegi mandi..lpas 2 bukak laptop wat keje sekolah cket..on9 kejap..kul 12 lbih bru aku tdo..pnat la siot.. :)