搛べ惕

Wednesday, March 10, 2010

kejohanan olahraga

ari ni da real day..ari penutup bese r..aku pakai baju krs..coz masuk perbarisan untuk rumah aku..huhu..ari ni aku bangun lewat sikit..bangun2 terus text adam..takut die tak bangun g..huhu..sampai sekolah terus pegi padang ngan farihin..rumah aku da penuh dengan kaum kerabatnye..haha..duk rehat2 aku kene pegi pustaka ambik barang nak pakai untuk perbarisan nanti..sampai sane tak dapat gak..senior kitorang suh ambik lambat sikit..aku ngan 5 orang bdak lain duk kat tangga..saje2..manelah tahu kan kene panggil plak..tiba2 ujan pun turun..lebat la jgak..de budak form 2 bukan men suke g..siap suh ujan lebat g coz taknak masuk perbarisan nanti..huhu..bile ujan reda aku bla pegi kat rumah sukan aku..takde keje nak wat pegi tengok orang men lompat tinggi..bagi semangat kat izhar..kan kaki die sakit..n then aku dipanggil lagi pegi pustaka..on the way aku nampak adam..aku tak tau nape bile aku nampak die kaki aku cam kaku..jalan jadi slow..cam pagi tadi aku jumpe die..

kat sane pegi bersiap2 untuk perbarisan nanti..huhu..kene pkai crown pegang tangan yang besar tu n pegang belon..haha..bincang2 kejap pastu kuar..sebelum tu tengok abg syamim pakai mascot ninja turtle..haha..lawa jugak..yang lawaknye ninja turtle ni ade ekor..panjang plak tu..tapi dipendekkan coz nampak cam kera plak*akak f6 tu cakap*..kul 10 or 11 lebih*tak ingat mase* belon aku tibe2 pecah..adoi..kene g ambik kat pustaka plak la..nasib bek ade..kalau tak mati aku..lepas tu lepak2 ngan farihin kat koridor hujung tu...tengok cikgu sekolah aku men petanque..terer la cikgu2 aku ni men..huhu..sambil2 tengok dengar lagu..farihin de cite pasal mimpi die..die kene kawin mase umo 16 tahun..ngan OB..haha..cam mimpi aku gak ni..tapi aku kene kawin ngan orang yang aku tak kenal pun..kul 12 lebih baru perbarisan..lame giler nak tunggu..perbarisan rumah aku tak dapat no pun..tapi tak pe..kitorang da wat yang terbaik kan..huhu..mase pembahagian pingat mascot umah aku konon2 nak lawan ngan maskot umah aminuddin baki..mase rumah aku dapat no1 dalam sukaneka lari cg wan yusof g ambik..die ajak mascot ngan puteri2 sekalian..aku tergelak giler tengok mascot rumah aku jalan..jalan mengangkang..cian plak aku tengok..nak duduk pun kene duduk atas kerusi..special betul..huhu..juare tahun ni rumah ungku omar, no 2 abdullah munsyi, no 3 aminuddin baki n last rumah zaaba..aku reda umah aku dapat no 4..tapi kami kalah de maruah..dapat 10 pingat emas babe..umah am 7 je..harapkan mata lebih satu..kalau tak da no 3..hehe

balik aku lepak kat taman sains..kejap lepas tu faris text aku..suh aku g dewan terbuka..ha??btul ke tak ni..aku pun ajak farihin pegi..yes!memang betul la die datang ngan abg zizi..aku tengokfaris len sangat..huhu..malu2 plak mamat sorang ni..pantang dipuji..huhu..n then aku balik..dengar2 lagu..
aku pun online..

No comments:

Post a Comment