搛べ惕

Wednesday, March 10, 2010

penat.happy.bosan.

pagi
hari pegi sekolah tak belajar pun..wat penat je bawak buku ari ni..cikgu pun satu..bagitau la awal2 ari ni ade latihan untuk perbarisan esok..penat la weh..semua kene berbaris..alamak..da la aku pakai baju kadet polis yang tebal tu..pastu warne plak serap haba..memang panas giler r..tapi aku sabar..ingat..panas akhirat tak tau lagi berape kali ganda ngan yang skunk ni..matahari duk sejengkal ngan kite je tu..ingat2 lah ye..*nasihat orang plak*..lepas wat untuk kali pertama cikgu suh rehat..aku yang memang tengah hot ni pegi la masuk kelas duk bawak kipas..baru la lega sikit..huhu..sebelum ni mase pagi..liza mengamuk giler..semua nye gara2 aku tak bawak pendrive farihin la ni..i'm so sorry..farihin pun ngamuk gak..aku pun takleh nak kate pe..diam kan je la..

petang
aku pegi tengok orang olahraga petang ni..saje je datang..duk kat umah bosan gak wat mende same je..ari ni pegi ngan zubaidah..huhu..duk la kat kanopi rumah am..saje je duk situ..bual2 ngan harun adik angkat zubaidah..bez cakap ngan die..hehe..text adam..die cakap die pun datang gak..huhu..mule2 nak tengok orang men lompat tinggi..tapi bile tengok izhar de kat lompat jauh pegi la kat die..nak bagi sokongan la..die kan rumah same ngan aku..zaaba..hehe..izhar punye lompat memang tinggi la..tapi sayang seribu sayang..kaki die plak sakit..kalau tak memang die dapat ni la tadi..tapi da nak wat camne kan..pastu de la pengumuman panggil budak2 yang menang acara..aku dengar name rasydan..huhu..mesti la sebab die menangkan..i'm so suprise..die dapat no 1 tu dalam lontar peluru..congrat to rasydan..caya la..aku bangga die dapat no 1 walaupun bukan rumah sekali ngan aku..tapi ni aku anggap len..sebagai seorang kawan dan adik..hehe..
lepas tu aku pegi la jalan2 ngan zubaidah kat semua khemah rumah..sampai kat rumah uo aku nampak someone yang aku kenal..yeah!..adik khairunnisaa'..teacher azizah bawak die datang skali ngan adib anak die jugakla..cute2 la adik beradik diorang..geram aku..bual2 ngan adik khairunnisaa'pastu ngan teacher..bez sangat dapat kenal2 ngan family ni..tu impian aku dulu..hehe..n skunk da tercapai..n then zubaidah panggil aku sub tolong die hias rumah aku ni..aku sebenarnye memang malas..tapi nak wat camne..cian gak kat cg..huhu..kul 6.20 aku balik..

malam
aku pegi sambung tolong cg hias khemah..huhu..kul 8 aku sampai cg tak sampai2 lagi..round2 ngan zubaidah..manela tahu cg ade kot..tapi takde..lepak2 kejap..dalam pukul bape tak ingat..nampak kete cg masuk..kitorg follow..tu memang cg kami..hehe..ustazah azizah siap bawak spot light g..nak cerahkan kawasan..lagipun memang gelap..pastu aku teman abang helmi bdak upper six pegi pustaka nak ambik barang sikit..jalan2 sambil kenal2..huhu..aku memang da agak..ramai yang tak bape kenal aku..tak penah tengok pun..hehe..tapi tak kisah r..aku bukan popular..lame gak kitorang kat citu..cari barang tak jumpe..last2 ambik je ape yang ade..sambil2 tu aku jeling2 gak kat barang2 yang da siap untuk perbarisan esok..cantik la..pandai diorang buat..hehe..aku tengok abang helmi ni baik bagi aku..ambik berat pasal kitorg gak la..yela..kitorang ni anak dara..bahaye malam2 ni..die kreatif gak..pandai bagi idea nak hias ni..aku just bagi pendapat n tolong die..hehe..penat sangat la..tapi bez..dapat kenal2 ngan orang baru..like abang helmi n sorang anak ustazah hazizah..sporting gak la diorang..balik kul 10.30.
ari yang penat, happy n bosan sikit2..hehe..

No comments:

Post a Comment