搛べ惕

Friday, April 30, 2010

cute cat

lame aku tak maen kucing ni..busy selalu je..huhu..semalam aku, adik aku ngan ny dad pegi ambik kucing kat umah kawan my dad..orang nak bagi kite ambik je la kan..geramnye aku tengok..rase nak kenyek2 je..harapkan die kecik je lagi..

oh ye..aku panggil die kecek sebab die la yang terkecik sekali n yang bongsu dalam adik beradik die..cerdik betul la..semalam die meow2 je..ajak orang maen ngan die..skunk da makin aktif sikit..n die nampak cam da leh biase kn diri kan umah aku..huhu

kecik tengah tengok semut jalan2.. :D

"da dekat ni..standby nak tangkap je..muke kene selambe.."

"alahai..semut tu naik atas la plak..ni malas nak bangun ni..tengok je la"

mata kecik bulat..comel sangat2..da la bulu lebat giler..bez giler maen n pegang die..huhu

Thursday, April 29, 2010

thursday story

ari ni aku gaduh ngan kawan aku sendiri..aku memang bengang giler r..mende kecik macam tu nak besar2 kan..story die camni..mase tu kitorang tengah salin soalan yang de kat depan tu..die tak nampak..so die just copy pe yang aku tulis la..pastu tengah2 die tulis tu aku pegi alih muka surat buku aku tu yang sebelah punye..nak salin yang lain plak kan.. DIA: kejap.kejap..nak salin sikit g ni.. AKU: kejap g leh salin g kan..aku nak salin yang ni dulu la..mood aku pun skunk kurang baek kan..so tau2 je r..lepas dari tu..die pegi duduk depan sekali salin sendiri..aku tau die tengah marah kat aku..

mase nak balik kelas aku de la cakap ngan die..tapi die diam je..aku de jugak mintak maaf tapi die wat bodoh je..aku sabar la lagi kan..sebab aku tau mende tu pun de gak salah aku..lepas tu kan mase rehat..so, balik je dari koop aku makan2 dulu la..aku tak rehat ngan die ari ni..sebab aku tau kalau aku tegur die pun bukan die nak dengar..lepas habis makan tu aku cakap la ngan die kan..yela..aku nak mintak maaf kat die la..die pun cakap "STOP..AKU TAK NAK DENGAR PAPE PUN KAU CAKAP..STOP!" aku memang bengang giler r..orang nak baek2 cakap camtu..mende kecik gitu pun nak jadi besar..sakit ati btul r..aku just balas "SUKE ATI MU R"..

lepas dari tu aku bla pegi kelas sebelah..malas nak layan kerenah die tu..start dari lepas rehat sampai habis sekolah aku langsung tak tegur die..malas r ek..die ingat die sorang ke ade ego..aku pun ade la..aku memang sakit ati giler r..baek aku wat hal sendiri lagi bagus r..

story.story sikit pasal kawan aku dalam kelas aku..mira fatimah..da seminggu die tak datang sekolah..sebabnye die pegi kl lumpur*cg elias*..pastu tak tau bile die accident..aku dengar terkejut giler tau..tak sangke r..da la mase tu die tercampak kuar ikut tingkap..tak dapat nak banyak r camne jadi gitu..pastu masuk plak dalam longkang..nasib bek r die tak masuk icu..masuk wad biase je..nadia cite tadi orang sume da ingat die da takde..alih2 die idup lagi..adoyai..alhamdulillah la die tak teruk sangat..tapi luka kat badan tu banyak la jugak kan..aku harap die cepat sembuh r kan..cepat datang sekolah..lagipun exam da nak dekat ni.sedih plak aku dengar..

Wednesday, April 28, 2010

lebih kurang.

ape yang lebih kurang tu??haha..

aku terperasan something tadi..myspace betul da banyak update skunk..da nak setaraf ngan facebook la..macam2 yang berubah la..da a-z kot..ntah la tu..

tapi kan bagi aku la..myspace lawa sikit..sebab colourful ekpun..aku suke mende2 yang warna warni ni..bez cket nak tengok..tapi ape2 pun facebook yang pertama okey..hehe

macam2 ade.

kalau ikut kan hati memang hari ni aku tak datang sekolah r..tapi kawan aku sorang ni suruh aku pegi..so aku menggagahkan diri la pegi sekolah..tapi bile aku sampai je sekolah tadi..tengok2 die yang takde..ni nak ngamuk ni..ntah ape alasan die plak tak datang sekolah ari ni..haish..siap esok aku keje kan..hehe..jahat aku..time aku takpe lak..ngee~

datang sekolah tadi aku rase len macam ngan diri aku..mase pjk lepas tolong cg pegi la tandas..haha..aku da agak..so pegi la koop kan..lepas beli2 tu..rasydan ngan saiful pun datang la nak beli kertas kajang..aku ngan farihin gelak..yela kan..macam tak pernah beli kertas kajang yang da peket jadi buku kan..ntahla..huhu..mase tu aku malu giler gak..yela kan..korang paham2 je la..nasib bek tak sempat bagi lagi..kalau tak bocor rahsia aku..hehe..mase nak balik tu aku jalan belakang diorang..da seminggu lebih agaknye la aku tengok rasydan da tukar seluar baru..baru la elok sikit kan..huhu..

mase bm plak kan bentang dalam bilik ppsmi..so budak2 ni pun bentangla..ntah pape kimie ni..ade ke die sebut2 name azahar kat aku..tetibe je..kejut aku..adoyai..haha..mase faeizuan bentang kan..die memang dari awal g duk geli sane sini..ade mende lam baju die la..so, die pun pegi la kuar nak tengok pe dalam baju die tu..then die pun masuk..die cakap CICAK..budak2 ni sume duk eee..geli wei..cicak masuk lam baju..da la mende tu lembik2 je..kalau aku sah duk jerit..

tadi aku balik ikut jalan len..duk syok2 naik beskal ni..sekor babi hutan lalu..terkejut aku..first time jumpe mase gini..ntah datang dari mane nak kemana..haha..nasib bek mase tu aku duk jauh dari mende tu..kalau tak alamak aku accident la jawabnye..huhu..tadi aku ade la bace blog ni..aku memang setuju giler ngan pe yang die cakap..100 peratus r setuju..betul pe yang die cakap tu..ramai yang tak puas hati ngan orang tu..nak dengar die je 24 jam..haish..malas nak ngumpat banyak..da~

Tuesday, April 27, 2010

first love

The last kiss tasted like tobacco
A bitter and sad smell
Tomorrow at this time
Where will u be?
Who will u thinking about?
U’re always gonna be my luv
Even if I fall in luv with someone once again
I’ll remember to luv u taught me how
U’re always gonna be the one
It’s still a sad song
Until I can sing a new song
The paused time is
About to started moving
There’s many thing I don’t want to forget about
Tomorrow at this time
I’ll probably be crying
I’ll probably thinking of u
U’ll always be inside my heart
U’ll always have ur own place in my heart
I hope I’ve a place in ur heart too
Now and forever u are still the one
It’s still a sad song
Until a can sing a new song
U’re always gonna be my luv
Even if I fall in luv with someone once again
I’ll remember to luv u taught me how
U’re always gonna be the one
It’s still a sad song
Now and forever…

Monday, April 26, 2010

everytime i look at sky, i'll think of u

a clearly sky means you are in a good mood..
a raining day means you are crying..
a sunset means you are embarassed..
a night sky means you are warmly hugging me..



Sunday, April 25, 2010

tak stabil

jiwa aku tak stabil..  perasaan bercampur baur..  ntah ape yang aku rase aku sendiri tak tau..  sedih?gembira?berdebar?sakit hati?  ntah..  keliru sangat2..  aku perlukan teman..  tempat aku nak kongsi masalah aku ..  bile aku ..  bile aku marah.. someone yang paham aku...  susah kan nak dapat orang camtu..hmm..
NITE

Thursday, April 22, 2010

tak blogging 2 hari

FYI, aku tak update blog dua hari..sebab busy ngan chess..berhabuklah blog aku nanti... :[

bintang

malam ni bintang penuh sangat..
indah sangat bile pandang..
aku senyum ..

sebalik senyuman tu ade kelukaan kedukaan..
aku nangis..
hati aku tak seindah bintang malam ni..
bintang tu tak mampu buat aku gembira..
walaupun bintang itu indah sangat..


aku sunyi..
aku selalu sendiri..
hari2 aku tak seindah dulu..
kini penuh luka penuh duka..

aku rindu..
rindu masa lalu aku..
kalau boleh aku nak ulang balik masa..
biar aku dapat kebahagiaan tu..

Wednesday, April 21, 2010

kecik2 da pandai menipu



isk3..teringat plak mase kecik2 dulu..tak silap aku mase tu aku baru lagi tadika..teruk kan aku..6 tahun da pandai menipu..tipu mak aku plak tu..alahai..

mule2 aku ngan kawan2 aku yang len pegi la kat pasaraya tu..dekat je kan..so, senang je la kan nak pegi..naik tingkat atas kan ade la buku mewarna ..bese la..budak2 kan suke bab2 ni ek..so kitorang pun cadang petang nanti bawak duit kite beli buku tu sorang satu..

aku ni mane la ade duit nak beli..so, aku fikir nak tipu mak aku..dosenye aku kan..aku cakap nak pegi beli pisang goreng..padahal aku nak pegi beli buku tu ngan kawan2 aku..haish..rindu plak kat diorang..tak ingat langsung da camne rupe diorang..huhu..

lepas beli tu kitorang pegi la mewarna ..n then pegi men basikal ngan kawan2..n mase tu la akak aku ngan mak aku turun..marah2 aku..sedih sangat..diorang da dapat tau sumenye..balik rumah aku ngamuk buang buku tu..teruknye la..

kan ayah aku pun tahu..so malam tu tak silap aku..ayah aku ajak pegi beli buku mewarne..besar punye..yang aku beli mule2 tu kecik je..huhu..aku tak ingat da pe perasaan aku mase tu..ngee~..

p/s : bile terkenang mase kecik2.. perangai macam2..kecik2 dulu aku da ganas..panjat tiang buai tu sampai palang atas tu..tu la keje aku ngan kawan2 aku tiap2 petang..tapi tak penah g r jatuh..rindu giler zaman tu..rase nak ulang balik rase.. :D

Monday, April 19, 2010

3 days to go

2 hari tak blogging..busy cket..nak wat camne..jadual padat..blog pun da berhabuk..*fuh.fuh..sapu2 habuk*..

berbalik kat topik asal..tinggal 3 hari lagi untuk pesta SEM sekolah aku..macam2 nak pegi prepare ni.. da takde mase nak men2 ni..alahai..penat lagi la kitorang minggu ni..sabar2..

group aku ade penambahan ahli..haha..nino ngan mierah nak join..kitorang tak kisah la sangat..so skunk daripada 4 orang da jadi 6..makin ramai..tapi tu la..lagi ramai lagi bez au..banyak idea leh kongsi..

hope kitorang dapat siapkan sume dalam mase yang memang suntuk sangat2 la ni..dah la aku ade latihan chess ni..malas la nak pegi.. lagi bagus aku pegi siapkan sem tau..tapi nak wat camne..kene marah saje je aku nanti kan..ngan kelas bahase jepun tu lagi..adoyai..penat2.. benci tau!

Saturday, April 17, 2010

lebih baik duk rumah drpd pegi sekolah

fuh!! penat..

ari ni semangat giler aku pegi sekolah..bawak buku banyak plak tu..alih2 satu habuk pun tak belajar..wat lelah aku je pikul buku banyak2..kalau tau gini baek aku bawak keje sekolah..lagi bagus kan..huhu..

semek sorang tu plak tak datang..haish..nak marah ni..sabar je la..ari ni aku lepak2 ngan awok2 mira, kiemi n da geng lor..tolong2 diorang siapkan keje2 hias kelas yang disuruh oleh teacher norasliza*ayat skema*..huhu..bez jugak la kan..diorang ok la sebenarnye..sebab tu la orang cakap jangan nak tafsir orang dari luaran je..walaupun perangai die camtu..tapi bagi aku la..okey pe..tu terpulang kat korang la.. :D

mase rehat aku tengok rasydan n da geng..ngan budak2 kelas aku duk siap kan pagar..cg roslina suh kan..huhu..aku just tengok dari atas..malas r nyibuk kat bawah tu..bukan aku wat keje pun..huhu..cian plak aku tengok si rasydan tu..die sorang je wat keje tangan luke..nasib bek sikit je..bese r..name pun men buluh kan..hehe..

tadi r..de sorang mamat tu budak fom 6 tanye name aku..lupe plak nak tanye name die..haha..malu giler aku tadi..pastu panggil2 aku lagi..interview aku ngan kawan2 die dari atas..aku duk bawah..huhu..pastu mase balik panggil aku lagi..tak tahu bakpe...haish...teringin nak tau ni bakpe..huhu..takpe la..orang nak kenal ngan kite..tak kan nak sombong plak..mak aku pun pesan..kawan je la ngan sesape pun..tapi be careful jugak la kan.. :D

cian plak aku tengok kawan aku sorang ni..akak die jahat la..die tepon suh papa die ambik tapi akak die suh balik jalan kaki..sebab umah die kan dekat je..tapi cian r..panas camtu..pastu kaki die plak lenguh nak jalan..da la 3 kali die tepon..sape tak rezak kan..kalau kene kat aku pun memang sah2 aku ngamuk..last2, die tak tahan die balik jalan kaki je..isk3..ape punye akak..tak kecian kan adik langsung..huhu..

Friday, April 16, 2010

60 things most girls dont know

maybe ramai da tau n maybe de yang tak tahu lagi..so ari ni aku nak kongsi sikit banyak la..

1. Guys hate sluts even though they have sex with them!
(oh yeah..you're not "popular" if you've slept with more than 5 guys..you're a HOE)
2. "Hey, are you busy?" or "Are you doing something?" ~ two phrases guys open with to stop from stammering on the phone.
3. Guys may be flirting around all day but before they go to sleep, they always think about the girl they truly care about.
4. Before they call, guys try to plan out a little about what they're gonna say so there aren't awkward pauses, but once he's on the phone he forgets it all and makes it up as he goes.
5. Guys go crazy over a girl's smile.
6. Guys will do anything just to get you to notice him.
7. Guys hate it when you talk about your ex-boyfriend or ex love-interest. Unless they're goin for the let-her-complain-to-you-and-then-have-her-realize-how-wonderful-and-nice-you-are
method.
8. A guy who likes you wants to be the only guy you talk to.
9. Boyfriends need to be reassured often that they're still loved.
10. Don't talk about your guy friends to your boyfriend.
11. Guys get jealous easily.
12. Guys are more emotional than they'd like people to think.
13. Giving a guy a hanging message like "You know what?!..uh...nevermind.." would make him jump to a conclusion that is far from what you are thinking. And he'll assume he did something wrong and he'll obsess about it trying to figure it out.
14. Guys are good flatterers when courting but they usually stammer when they talk to a girl they really like.
15. Guys hate asking parents for money to buy girls presents. So they come up with ideas like saving their lunch money for a week. But it never works because guys are always hungry so they end up asking the parents for money anyway.
16. Girls are guys' weaknesses.
17. Guys are very open about themselves.
18. It's good to test a guy first before you trust him. But don't let him wait too long.
19. Your best friend, whom your boyfriend seeks help from about his problems with you may end up being admired by your boyfriend.
20. If a guy tells you about his problems, he just needs someone to listen to him. You don't need to give advice.
21. A usual act that proves that the guy likes you is when he teases you.
22. Guys love you more than you love them if they are serious in your relationships.
23. Guys will brag about anything.
24. Guys use words like hot or cute to describe girls. We rarely use beautiful. If a guy uses that, he likes you a whole hell of a lot.
25. Guys think WAY too much. One small thing a girl does, even if she doesn't notice it can make the guy think about it for hours, trying to figure out what it meant.
26. Guys seek for advice from girls not other guys. Because most guys think alike, so if one guy's confused, then we're all confused.
27. Any guy could write out a rulebook or advice book for flirting, but no guy can write out a book about relationships.
28. Try to be as straightforward as possible.
29. A guy has to experience rejection, because if he's too-good-never-been-busted, never been in love and hurt, he won't be mature and grown up.
30. If the guy does something stupid in front of the girl, he will think about it for the next couple days or until the next time he spends time with the girl.
31. No matter how much guys talk about asses and boobs, personality is key.
32. Guys learn from experience not from the romance books that girls read and take as their basis of experience.
33. Guys worry about the thin line between being compassionate and being whipped.
34. If a guy looks unusually calm and laid back, he's probably faking it and is spazzing inside.
35. When a guy says he is going crazy about the girl, he really is. Guys rarely say that.
36. When a guy asks you to leave him alone, he's just actually saying, "Please come and listen to me."
37. Guys don't really have final decisions.
38. If your best guy friend seems to avoid you or is never around when you're with your boyfriend, he's probably jealous and likes you.
39.When a guy looks at you for longer than a second, he's definitely thinking something.
40. Guys like femininity not feebleness.
41. Guys don't like girls who punch harder than they do.
42. A guy has more problems than you can see with your naked eyes.
43. Don't be a snob. Guys can be intimidated and give up easily.
44. Everything in moderation. Put on makeup, wear perfume. Just not too much.
45. Guys talk about girls more than girls talk about guys.
46. Guys hate rejection, but they hate being led on even more.
47. Guys really think that girls are strange and have unpredictable decisions and are MAD confusing but somehow are drawn even more to them.
48. A guy would give his left nut to be able to read a girl's mind for a day.
49. No guy can handle all his problems on his own. He's just too stubborn to admit it.
50. Not all guys are assholes. Just because ONE is a jackass doesnt mean he represents ALL of us.
51. We don't like girls who are too skinny.
52. We love it when girls talk about there boobs.
53. Always make sure you know what kind of stuff your getting into before making out with a guy ...like wheather it's a one time deal or not ....
54. Believe it or not shy guys are the most easiest to talk to..it may not seem right but trust me they will start opening up like books after you just ask them questions about their lives and unoticable tell them about yours...
55. When a guy hits your butt it means that he wants you sexually
56. Even if they refuse it all guys are ticklish on the ribs..
57. Guys love neck rubs and if he lets you keep doing it ..it means that he really likes you or his neck really hurts...
58. Guys will test the waters to see how far they can get with you. Even if he doesn't intend to it will happen. Know how far it is you want to let him go and he will respect that...after you let him know a couple times.
59. When a guy sacrifices his sleep and health just to be with you, he really likes you and wants to be with you as much as possible.
60.If a guy starts to talk seriously, listen to him. It doesn't happen that often, so when it does, you know something's up.

*tu la sedikit sebanyak pasal lelaki untuk pompuan2 macam aku ni tak tau..tapi maybe ade dah yang korang dah tau..

Wednesday, April 14, 2010

status : hati aku tetap untuk die..

tu status aku ari ni..aku da cube nak lupekan die..sebab aku macam menunggu yang tak pasti..memang seksa bile tunggu yang tak pasti jadi milik kite or tak..tapi biar la..aku sanggup la..aku tetap cube nak dapatkan die..usaha tangga kejayaan kan..huhu..

biarla orang nak cakap ape pun..ape yang aku tau..tu la..cam yang aku cakap..aku tak tau kenape aku susah sangat nak lupekan die..die terlalu istimewa bagi aku..sebab die bukan cam laki len yang penah aku jumpe..

kakak aku penah cakap nape la aku pilih die kan..maybe sebab rupe die akak aku cakap camtu..tapi bagi aku..rupe tu bukan penghalang tuk sume tu..cam orang cakap la..cinta itu buta..tak kenal sesape kan..tak kenal rupe, harta n wtv la..korang pun tau kan..

hmm..sape taknak kan impian jadi kenyataan..aku pun nak la..aku hope sangat2 la satu hari nanti aku dapat die..nak die sorang je..nak the 'B.F'!!

Tuesday, April 13, 2010

nothing special

ape aku nak cite r pasal ari ni..takde idea nak cite la..sikit2 leh kot..huhu..story2 cket pasal semalam..de sorang classmate aku mase sekolah rendah mintak kapel ngan aku..aku macam ntahla..confused nak time ke tak..korang tau kan hati aku bukan untuk sesape selain orang tu..nantila aku fikir2kan habis-habisan..huhu..

tadi kat sekolah ade test math moden..aku menggelabah habis tau tak..yela..bab 3 aku ko sikit..bace pun tak sempat tadi..ntah bape aku dapat tak tau..ari ni aku sedih la..tak dapat tengok adam sangat ari ni..kat assembly tadi pun gitu je..sedih siot..tapi biar r..tengok gambar pun cukup la..haha..

tadi mase balik sekolah kan aku balik ngan zubaidah..cakap2 punye cakap sambil bawak beskal..handel basikal kitorang tersangkut same sendiri..memang mase tu tuhan je la tahu..dah la mase tu kat depan ade kete..nasib bek slow..kalau tak skunk aku ade kat hospital la agaknye..memang bahaya giler la tadi..terheret tengah jalan kitorang berdue ngan beskal2 skali..sape tak takut kan..fobia sekejap kitorang lepas tu..alhamdulillah la takde pape..pengajaran kot untuk kitorang..hehe..

tadi ade kelas bahase jepun kan..geram la..kenape la sensei ni tak datang ari ni..tak inform plak tu..rezak la..ari tu gitu gak..tapi ari sensei datang but batal..huhu..wat penat tau kitorang datang..tapi takpe la..kitorang gune mase tu nak lepak2..bukan senang auw...haha..duk cakap2 ngan izhar,fahmi,mamat tadi..bez gak..huhu..pegi depan kat pejabat de munzir ngan aizat kan..aku ingat leh r kan nak tengok henset munzir tapi tak berkesempatan la..haha..takpe la..takde rezeki..

umm..tu je la story aku..bosan kan story aku ari ni..NOTHING SPECIAL... da~

Monday, April 12, 2010

chess ari tu


ni la list name yang lawan ngan aku..saje je tutup name aku tu..hehe..
list lawan no 3 tu la paling aku rezak..tobak r..aku de cite ari tu kan..
sape tak rezak kan wat gitu..sabar2 nabilah..okey2..
alhamdulillah..rank aku okey..pastu atas dari ilman g..haha..dose aku..
bape agak2 rating aku nanti ye..huhu..nak tau bape rating aku.. :)..
nak pegi tanye sensei la..haha..
da~

Sunday, April 11, 2010

no title

ntah..aku malas nak cite panjang2 la ari ni..aku penat giler la..dari pagi sampai malam..jadual ketat doi hari ahad..dengan kadet polisnye..tuisyen add math lagi..tapi ari ni aku tak pegi kawad..pegi lawan catur..haha..suke2..sebab aku menang satu..esk sampai ari rabu ade lagi..penat la aku..da la malam selase ngan rabu de kelas bahase jepun..tolong aku..waa..

esok plak ade pra-SEM..camne la presentation esok..harap2 okey je la kan..tak nak la kene blebe ngan cikgu banyak sangat..hehe..umm..aku just bagitau je la sikit2 pasal ari ni kat sekolah..minggu ni english week sekolah aku..so tadi ade la perasmian die kan..opening mantap jugak la..dengan koir yang bez la..kelakar jugak..pastu anas azmi nyanyi lagu pergi version english la..takkan melayu plak..kan english week..huhu..bez jugak kan..siap maen gitar g..tahun ni opening english week memang aku paling suke la..laen dari tahun2 lepas lorh..huhu..

thats all for today..aku kan da cakap aku malas kan..huhu

Saturday, April 10, 2010

-___-

bakpe ari ni aku sedih sangat..
semua yang aku tengok wat sakit ati aku je..
aku sedih sangat2..
da lah takde sape yang penah care aku sedih ke ape ke..
aku tau aku bukan istimewa sangat kan..
biarla..
aku reda..
aku tau sume ni ade hikmah disebaliknye..
aku tunggu tu..
biarlah aku merana dulu..
nanti mesti aku happy kan..
insyaallah..

unit beruniform 2010


 


                                                                               

  
 
ni la unit beruniform sekolah aku..
cume aku rase satu unit je takde..
pandu puteri..
ntah la..
aku post ni bukan ape..
just nak jadikan kenangan dalam blog aku ni..
satu lagi sebab gambar aku ade..hehe..
sebenarnye gambar2 ni aku copy dari orang je..
teringin gak nak gambar2 kelab n persatuan ngan kelas2..
nak simpan la..huhu..nanti la try mintak..hehe

kejohanan catur terbuka primier tiztops 2010

JUMAAT, 9 april 2010
semalam aku berlawan catur kat sekolah kesayangan aku..sayang ker??haha..lebih kurang 190 orang yang maen..dari sekolah rendah ngan menengah..campur-campur la..sume sekolah ni dari terengganu ngan kelantan..huhu..sanggup diorang datang jauh2 kan..of course la kan..my bro muhsin mesti men jugak..so die pun ade la..haish..tegur pun tak..geram aku tau..kitorang start men dalam pukul 9..lewat nyer..sepatutnye 8.30..isk3..tu la janji melayu kan..haha..dose aku..

round 1 aku kalah ngan budak darjah 6..da la duk meja no 4..ape kes ntah aku dapat meja depan2..fuh..so memang jamin aku kalah la babe..budak tu pandai men..bukan cam aku..tak pandai sangat..round 2 lawan aku tak datang..so menang free lah aku ye..suke2..round 3 aku kalah..tapi aku memang tak puas hati giler..budak 2 men tipu siot..padahal die tak checkmate aku lagi..aku still boleh gerak bodoh..wtf..sori mencarut hari ni..memang aku geram giler r..lagipun mase die tinggal 20 saat lagi..aku boleh menang free babe..arrghhh..tapi biar la..reda je la..da nasib kan..

round 4 pulak aku still kalah..kali ni mase aku tak cukup la..kalau tak memang aku leh menang..kali ni aku salah kan diri aku..sebab banyak sangat fikir sampai mase aku jadi suntuk sangat..round 5 aku menang ngan budak darjah bape ntah..budak tu menggelabah giler men ngan aku..die takut sebab aku fom 4 kan..tapi tu la..relak da la..mase men queen die aku dapat makan..lagi la takut die kan..hehe..

round 6 mule2 aku ingat lawan aku takde..so ingat leh r menang free lagi sekali..hehe..last2 dalam 5 minit nak habis mase lawan aku datang..rupe2nye die salah meja..die pegi tengok no lain..isk3..kesian die..lawan aku tu anak sedare teacher azizah..hehe..aku men ngan die memang penig kepale r..die men bawak je..pening kepale aku nak bawak yang mane satu..tak straregi langsung siot aku men..tapi last2 aku menang gak..sebab buah die sume aku makan..tinggal king je..hehe..round 7, round last sekali aku kalah la..men ngan budak darjah 2 tu..malu aku..mulut budak ni boleh tahan la..siap nganjing kat aku g..memang sakit ati la..sabar je la..tau dah nanti aku kalah ek..huhu..ntah brape step men aku da kalah babe..umm..nak wat camne..adoyai..

kesimpulannye..aku menang 3 je la daripada 7 tu..alhamdulillah r..target aku tercapai nak menang sekurang-kurangnya 3 je..hehe..aku tak dapat hadiah pape punn..just akan dapat sijil je nanti..hehe..ok la tu kan..aku men ni pun sebab sijil..pasti rating pun sensei nak wat masuk..aku kan tak pernah masuk rating lagi..hehe..dalam kul 7 baru habis sume..first time doi aku balik ruma ari sekolah mase maghrib..huhu..

oh ye..lupe plak..adi man bai pun maen jugak..huhu..tak sangka adik die pun pandai maen..hehe..mase sebelum maen tu teacher azizah nampak aku..pastu die senyum2..hehe..ntah la..sejak kejadian tu..die da mule kenal aku..selalu gak cakap2 ngan aku..suke2..aku teringin sangat2 la nak tengok anak laki die yang no 2 tu..mesti comel jugak kan..huhu..

Thursday, April 08, 2010

anugerah intan gemilang

hari ni AIG kat sekolah aku..hari yang memang bosan bagi aku la..tiap2 tahun tempat aku mesti duk kat kuar je..nak gak sekali duk kat dalam dewan tu..tapi tu la..bosan la..kene dengar ucapan yang panjang lebar..huhu..tapi hari ni aku just habiskan mase aku kat dalam kelas..sebab aku nak bincang pasal projek sem ngan kawan2..nak tengok video gak..so terpakse la aku bawak laptop aku..nasib bek internet ade..kalau tak..tak leh la nak tengok..sambil2 tu wat keje len gak..haha..

tadi masuk je kawasan sekolah..aku da dapat senyuman adam..haha..bese la tu kan..ari ni aku just lepak ngan yunie, zirah, nabilah ab, eyla n sape name sorang lagi..aku tak tau la..hehe..dalam kul 9.30 aku pegi kantin ngan koop..lapar la kan..mase balik..fendi wat tak betul die duk nyanyi..die nyanyi kan yuni..huhu..kelakar la..sebut adinda2..isk3..naik atas kelas duk lepak2 lagi..si fendi pun tumpang sekaki r..huhu..ade die sorang pun da cukup wat sakit ati..bukan marah ke pe..die tu banyak loyar buruk la..isk3..aku yang memang da geram ngan die..last2 g sepak kaki die..biar slow pun..haha..

habiss je AIG..budak yang dapat anugerah naik la kelas..i meet luqman..aku macam ntah la..die len la bagi aku..bagi aku la..die nampak cam lagi smart lagi dulu la..haha..sempat gak men mata ngan die..bese r tu..memang perangai da camtu kan..korang jangan salah paham plak..men pandang2 je..saje je..umm..aku pun jumpa aswadi..die len la..makkin smart aku tengok la..knape la budak2 yang pegi tu datang sini nampak len ek..huhu..i meet muhsin too..my bro..mase sambil2 tolong cikgu kat dewan terbuka..aku men laptop r..cakap2 ngan muhsin..duk men mp3 die..huhu..sekali sekala kan..lewat gak aku balik hari ni..orang len da lame blik bru aku nak balik..isk3..

tu je story aku untuk hari ni..moral of da story aku pun tak tahu..haha..

!Tu duLu

sang mantan:
Dulu aku kau puja
Dulu aku kau sayang
Dulu aku sang juara
Yang slalu engkau cinta
Kini roda telah berputar
Kini aku kau hina
Kini aku kau buang
Jauh dari hidupmu
Kini aku sengsara
Roda memang telah berputar

Mana janji manismu
Mencintaiku sampai mati
Kini engkau pun pergi
Saat ku terpuruk sendiri
Akulah sang mantan
Akulah sang mantan
Sakit teriris sepi
Ketika cinta telah pergi
Akulah sang mantan
Akulah sang mantan
Mana janji manismu
Setia sampai aku mati
Kini engkau pun pergi
Saat ku jatuh dan sendiri

Mana janji janjimu

*ni rase hati aku satu mase dulu..
sape yang tak sakit ati kan bile kene tinggal macam ni..
ayat ni seperti luahan ati aku kat orang tu..
yang penah lukakan ati aku sebab orang len..

Wednesday, April 07, 2010

aku mesti kuat


aku tak tahu kenape la air mata aku murah sangat ari ni nak mengalir keluar..ntah la..aku sebak sangat hari ni..aku sendiri tak tau kenape..padahal aku sepatutnye gembira..bukan sedih macam ni..sebab aku dapat cakap ngan die kan..bukan senang tu la..walaupun cume cakap hal bukan pasal kitorang..

bile aku tengok barang2 die mata aku da dipenuhi ngan kolam air mata..mungkin sebab aku terlalu rindu kan die..sebab die bukan selalu ade untuk aku..sebab aku bukan ape-ape dimata die..just sis n bro.. tapi tu pun da cukup sangat bagi aku..aku gembira..walaupun hati aku sakit sangat..sakit nak tipu diri aku sendiri daripada bagitau hal sebenar..tapi aku tetap degil..sebab aku taknak kehilangan die..but i will wait for him until one day he will be mine.. -____-

Monday, April 05, 2010

alhamdulillah

amin..aku bersyukur sangat sangat sebab aku da dapat idea untuk SEM tu..ni semua sebab adam la..die yang bagi idea ni untuk aku..hehe..idea tu memang senang la jugak gak..camne lah aku tak leh terfikir sume tu..ntahla..aku  just dapat ucap thanks je kat die..aku tak tau nak cakap pe la kat die..tu je yang mampu aku cakap..

kalau takde die tolong aku, sampai skunk ni la aku akan gune idea yang simple tu..tapi okey la jugak gak..idea tu interesting..group aku pun da setuju..tapi bile dapat idea ni..terus aku tukar..hehe..hope ape yang kitorang wat ni berjaya la..even nanti kitorang tak menang..tapi sape yang tak nak menang kan.kan..hehe


skunk ni aku tengah fikir nak dapat kan barang2 tu dari mane..hope dapat siapkan dalam minggu ni jugak la..n siap sedia nak present minggu depan..doakan kitorang berjaya nanti ye..

*credit to adam my lovely brother.. :)

Sunday, April 04, 2010

sunday

takde yang beznye ari ni..tapi yang bez ari ni budak busy body tu tak datang sekolah..takde la die nak kacau aku..aman hidup aku hari ni..kalau tak duk ngadap muke die yang tak brape hensem tu..huhu..

ari aku tak brape terserempak ngan adam la..so senyum die pun aku tak dapat la..eh..aku ni nape r suke sangat story pasal adam dalam blog aku ni??korang jangan fikir len ok..aku anggap die abang aku je..not more than that..die pun anggap aku macam adik die sendiri..ari ni mase pagi bile cg roslan bagirau yang budak form 4 ngan form 5 ade ceramah..happy giler la kitorang..haha..yela..tak payah belajar kan..bab2 ni memang kitorang happy..tapi bukan pe..bukan senang tau nak dapat dengar ceramah ni..coz orang yang bagi ceramah ni dari UM tau..kitorang belajar add math kejap ngan die..paham la jugak kan..duk jawab soalan cg pun same naik tau jawab..cg jaslin semangat sekali aku tengok..siap ajar kitorang pn..padahal die bukan ajar add math pn..hehe..

mase bio cg tak masuk..aku ngan rozie duk perah otak cari idea sem la..pening kepale gue..adoyai..sabar2..mase balik as usual pasti aku akan terserempak ngan adam..hehe..ntah kenape aku tengok 'budak2'  tu tengok aku semacam je bile adam senyum aku..huhu..ari ni aku saje je lalu jalan len mase balik..lepas dari rumah man bai tu..mule2 aku tak tau la sape kan..tengok2 adam naik moto skuter merah die tu la ngan kawan die..die duk tepi aku pastu siap pesan g suh bawak elok2..hehe..da second time auw die cakap camtu..suke aku..tak nyesal la aku lalu jalan tu ari ni..hehe..

no idea!!

tadi kat assembly cg yati bagitau yang pra-sem akan diadakan pada 14 april 2010..iaitu hari rabu minggu depan..oh tidak!!!group aku 100% belum siap lagi..satu habuk pun xbuat lagi ni..bayangkan la kitorang kene siapkan dalam satu minggu je..da habis perah otak ni cari idea tau..ni aku tengah duk cari2 idea la ni dalam internet..da la sume orang harapkan aku..tapi yunie pn de tolong jugak..

somebody help me please....bagi la aku idea..mentor aku suruh group aku cari projek hands on je..biar la kreatif n menarik..now i have to perah otak aku ni..haha..nak wat camne..time je la..

Friday, April 02, 2010

sorang budak tu

ni bukan aku nak mengate ok..aku just kesian kat budak sorang ni..aku tak tau la kenape..seminggu ni die badmod je..temenung sorang2..kesian plak aku tengok die..dulu hepy je aku tengok..

aku bukanlah nak menyibuk pasal die..die kawan aku kan..aku nak tanye die pun tak berani la..semalam kawan aku ade nampak die..kawan aku cakap die macam nangis la..duk jalan sorang2..tak tau kenape..aku sedih la tengok die macam tu..

aku harap badmod die tak jejas pembelajaran die la..risau aku tengok la..everytime mesti menyendiri je..temenung la..hope problem die tu akan ok la secepatnye kalau boleh..

GOD WILLING...