搛べ惕

Saturday, April 10, 2010

kejohanan catur terbuka primier tiztops 2010

JUMAAT, 9 april 2010
semalam aku berlawan catur kat sekolah kesayangan aku..sayang ker??haha..lebih kurang 190 orang yang maen..dari sekolah rendah ngan menengah..campur-campur la..sume sekolah ni dari terengganu ngan kelantan..huhu..sanggup diorang datang jauh2 kan..of course la kan..my bro muhsin mesti men jugak..so die pun ade la..haish..tegur pun tak..geram aku tau..kitorang start men dalam pukul 9..lewat nyer..sepatutnye 8.30..isk3..tu la janji melayu kan..haha..dose aku..

round 1 aku kalah ngan budak darjah 6..da la duk meja no 4..ape kes ntah aku dapat meja depan2..fuh..so memang jamin aku kalah la babe..budak tu pandai men..bukan cam aku..tak pandai sangat..round 2 lawan aku tak datang..so menang free lah aku ye..suke2..round 3 aku kalah..tapi aku memang tak puas hati giler..budak 2 men tipu siot..padahal die tak checkmate aku lagi..aku still boleh gerak bodoh..wtf..sori mencarut hari ni..memang aku geram giler r..lagipun mase die tinggal 20 saat lagi..aku boleh menang free babe..arrghhh..tapi biar la..reda je la..da nasib kan..

round 4 pulak aku still kalah..kali ni mase aku tak cukup la..kalau tak memang aku leh menang..kali ni aku salah kan diri aku..sebab banyak sangat fikir sampai mase aku jadi suntuk sangat..round 5 aku menang ngan budak darjah bape ntah..budak tu menggelabah giler men ngan aku..die takut sebab aku fom 4 kan..tapi tu la..relak da la..mase men queen die aku dapat makan..lagi la takut die kan..hehe..

round 6 mule2 aku ingat lawan aku takde..so ingat leh r menang free lagi sekali..hehe..last2 dalam 5 minit nak habis mase lawan aku datang..rupe2nye die salah meja..die pegi tengok no lain..isk3..kesian die..lawan aku tu anak sedare teacher azizah..hehe..aku men ngan die memang penig kepale r..die men bawak je..pening kepale aku nak bawak yang mane satu..tak straregi langsung siot aku men..tapi last2 aku menang gak..sebab buah die sume aku makan..tinggal king je..hehe..round 7, round last sekali aku kalah la..men ngan budak darjah 2 tu..malu aku..mulut budak ni boleh tahan la..siap nganjing kat aku g..memang sakit ati la..sabar je la..tau dah nanti aku kalah ek..huhu..ntah brape step men aku da kalah babe..umm..nak wat camne..adoyai..

kesimpulannye..aku menang 3 je la daripada 7 tu..alhamdulillah r..target aku tercapai nak menang sekurang-kurangnya 3 je..hehe..aku tak dapat hadiah pape punn..just akan dapat sijil je nanti..hehe..ok la tu kan..aku men ni pun sebab sijil..pasti rating pun sensei nak wat masuk..aku kan tak pernah masuk rating lagi..hehe..dalam kul 7 baru habis sume..first time doi aku balik ruma ari sekolah mase maghrib..huhu..

oh ye..lupe plak..adi man bai pun maen jugak..huhu..tak sangka adik die pun pandai maen..hehe..mase sebelum maen tu teacher azizah nampak aku..pastu die senyum2..hehe..ntah la..sejak kejadian tu..die da mule kenal aku..selalu gak cakap2 ngan aku..suke2..aku teringin sangat2 la nak tengok anak laki die yang no 2 tu..mesti comel jugak kan..huhu..

No comments:

Post a Comment