搛べ惕

Monday, May 31, 2010

exam today

huhu..selamat hari ni just exam satu paper je..bio 3..boleh la..banyak yang jawab la..aku cume tinggal yang procedure n selebihnye la..tak tau nak jawab ape..lagipun aku tak study pun yang tu..belajar pun tak..hehe..ari ni.bez..duk lepak2 je lam kelas lepas habis exam..duk cakap macam2..ntah la..aku rase bile aku cakap suare aku kuat la..malu plak rase..dulu tak gitu pun..pelik betul..ntah nape..haha..

tadi mase fizik bincang2 sikit pasal mende yang kuar esok..tapi just bagi contoh je r..bukan tu yang kuar pun..haha..habis tu pagi bilik guru nak tengok markah fizik 1 aku..aku dapat 31/50..what??aku macam mimpi plak..aku tak caye la dapat tinggi gitu..padahal fizik aku memang ko r..nak wat camne..alhamdulillah la..aku aku sedih kawan2 aku yang len dapat rendah..takpe la..next exam struggle lagi..yeah! :))

Sunday, May 30, 2010

cahaya

tipu la kalau aku cakap aku tak nyesal..tipu la kalau aku tak nangis..sesape kat tempat aku pun mesti rase mende same gak..aku rase hidup aku hilang sekelip mate je..yang dulu cerah tapi aku tak nampak..sekarang da gelap baru aku nampak..gelap sangat..aku makin tak nampak..

aku perlukan cahaya tu..cahaya yang selalu sinari aku dulu..tapi aku tak pernah hargai sume tu..aku buang cahaya tu jauh2..sampai kadang2 aku lupekan die..aku terlalu ego..suke wat keputusan melulu..lepas tu baru aku nyesal..aku silap..aku hilang sesuatu yang bernilai sangat buat diri aku..aku tak jage cahaya tu baik2..sepatutmye aku sabar..

kalaulah dulu aku tau ape yang jadi..pentingnye cahaya tu dalam hidup aku..aku takkan derita macam ni..aku sesakit sekarang ni..setiap kali aku ingatan kenangan tu..air jernih mule jatuh..aku tak kuat..selagi cahaya tu tak datang balik kat aku..selagi tu aku akan tunggu die..aku berharap..

CAHAYA..kau indah sangat..kau yang terbaik pernah aku jumpe..kau setia..kau penyabar..tiada yang terbaik bagi ku..selain kau..kau yang pertama yang pernah aku jumpe.. (.")(".)

Thursday, May 27, 2010

kurang pelajaran

bukan nak cite pasal exam..bukan nak cite pasal pelajaran aku..yang tu sume tolak ke tepi la..ni nak cite pasal budak2 yang memang kurang ajar pelajaran..macam bagus sangat la tu..setakat mende kecik gitu pun nak jadi besar..melalak macam orang giler..macam hebat sangat..macam dunia ni kau punye..

da la cakap tempat macam tu..takde rase malu ke..orang laen yang tu orang laen yang lebih2..ape kes ni..sedap plak tu kau sound aku..berapi macam nak terbakar je..kau memang kan..nak cari pasal tak habis2..nak tunjuk sangat kau hebat kat situ..takde mase aku nak layan kau la..buat habis suare ngan air liur aku je..pastu wat buruk name aku je..dah la tu cakap mengarut..kau perasan ke aku yang perasan..hello..cermin diri dulu la..

cakap elok2 tak boleh ke..kan lagi bagus..malas aku nak layan la..care idup aku pun da cukup la..duk fikir pasal kau buat ape..takde pekdah pun..

Wednesday, May 26, 2010

exam

eh soalan..kenape kau susah sangat aku nak jawab??sampai pecah otak aku nak fikir kau je..alahai..
haha..nabilah.nabilah..salah kau jugak sebenarnye..kau yang tak paham..kau yang lupe sume bende tu..cikgu kau kan da ajar sume tu..salah kau..salah kau..haha..padan muke kau..kan dah dapat susah..
yela2..memang salah aku pun..salah aku jugak sebab lambat nak study pe yang cg da bagi sebijik tu..grr..
tau takpe..laen kali jangan buat lagi..
taknak..aku nak buat lagi..biar fail sekali lagi..haha
suke ati kau lah!

*cakap ngan diri sendiri macam tak betul je..muahahahaha

Monday, May 24, 2010

ke pangkuanmu

Duhai kekasihku sungguh tak bisaku tanggung
Keperitan kalbu sepermegianku dulu
Seandainya aku mampu mengundurkan waktu
Ingin sekali ku kembalikan detik itu.

Sekiranya cinta masih ada
Seandainya rindu masih setia
Izinkanlah ku kembali menghias hidupmu
Biarkan rembulan menyaksikannya
Biarkan hujan membasuh dosa
Nanti perlakukah terhadapmu oh kekasihku
Hanya Tuhan bisa mengerti penyesalan diriku
Menghancurkan impianmu kekasihku

Sekiranya cinta masih ada
Seandainya rindu masih setia
Izinkanlah ku kembali menghias hidupmu
Biarkan rembulan menyaksikannya
Biarkan hujan membasuh dosa
Nanti perlakukah terhadapmu oh kekasih
Dendam yang kau pendam,benamkanlah
Semoga berputik benih cinta
Telah pun ku menyesali kesilapanku
Dan malam-malamku kan gemerlaplah
Menerangi cinta dua insan
Meraikan kepulanganku ke pangkuanmu…
Ke pangkuanmu…

Ke pangkuanmu..
Ke pangkuanmu… 

p/s : sebelum aku tido mesti aku dengar lagu ni..best+sedih untuk aku.. :'(

love this song

IWAN-VIP


ADIRA-KU ADA KAMU

third day exam

sori tak post untuk second day exam..tak penting pun sebenernye..haha..jawab bm ntah pape..isi maen hentam je,,boleh jawab aku jawab je..huhu..teruk2..haish..

ari ni exam bi ngan sejarah..bi memang sah2 hancur..esei yang kene wat 350 words tu ntah berape aku tulis pun tak tahu..pendek sangat la jugak..isi maen hentam je..adoyai..ok2..malas nak cite pasal exam..wat rezak je..huhu..aku sedih la ngan adam tu..tau tahu kenape..aku mesej tak balas2..kalau chat memang sah2 takkan balas..*sobsob*..takpela..biar la die camtu..mungkin die taknak aku ganggu die lagi wat mase ni..ok la..i give u time to forgive me for what i have done to u..ok!

dalam aku sedih2 ni..abg din*bukan KP* wat aku senyum balik..tak la sedih sangat aku ni..kirenye ade jugakla yang hiburkn hati aku ni kat sekolah..haha..nabilah galokss doh..haha..takde r..kawan2 je kan..bese r tu..bukannye aku tergedik sane sini kan..bile tembung tegur r kan..takkan nak wat bodo sombong plak..tu je la aku nak cite..papai~

Thursday, May 20, 2010

first day exam

exam ari ni aku jawab ntah pape..semalam satu habuk pun aku tak bace..pagi tadi sempat bace sikit je..yang bio bab 5 satu habuk tak bace..da la mase cg ngajar aku tak datang..susah betul..maen hentam je..bape aku dapat pun tak tau la..harap ok la..jangan la sikit sangat..pai pun aku takut..taknak la fail..malu la kalau fail..adoyai..dapat cukup makan pun jadi la..tak berani rase nak tengok result nanti.huhu..

ahad ni bm saje..mujur gak..kene study molek r..harap masuk blake mende yang aku bace..hopefully.. :))

Tuesday, May 18, 2010

cikgu roslina

 
aku kenal cg roslina sejak aku form 2 lagi..tu pun sebab cg jadi guru pengiring mase pegi karnival jepun 2 tahun lepas..aku ingat lagi mase tu..cg terpakse layan kerenah aku, farihin, fahmi n muhsin yang every time bising la..kadang2 gaduh..memang kecoh betul..tapi yang bestnye die banyak cite pasal sains la..ape lagi..lagipun cg roslina ni sebenarnye doktor perubatan..tapi tak tau la kenape cg nak jadi CIKGU je..huhu..

mase form 3 plak cg ajar aku sains..memang best la cg ngajar..kitorang sume enjoy je..kadang2 tu time ngajar cg bagi gula2..cg siap beli satu beg plastik besar gula2 auw..sayang cg..pastu time nak pekse je mesti cg bocorkan sume soalan la..so pandai2 la kitorang study balik..jangan jeles tau..hehe..de sekali tu kitorang terpakse tukar cg sains..memang sedih giler la mase tu..sebab kitorang just nak cg roslina ajar kitorang..satu kelas boikot taknak tukar cg..ganas kitorang mase tu..memang habis ngamuk r budak2 kelas aku..huhu..tapi last2 kitorang dapat cg roslina balik..satu kelas happy..banyak kenangan ngan cg.. :))

tahun ni mase form 4..aku still dapat cg roslina..cg ajar biology kelas kitorang..suke sangat dapat cg ni tau..yela..kitorang pun da kenal die dari tahun lepas..huhu..tahun ni banyak gak la cg badmod..sebab kitorang cam tak ambik serius ngan pe cg ajar..n kelas kitorang banyak jugak wat cg laen badmod..memang agak menyesal..huhu..memang salah kitorang pun kan..umm..skunk budak2 lower six da masuk..so, cg roslina kesayangan kitorang terpakse la tinggalkan kelas kitorang..memang agak sedih la..tapi nak wat camne..da tentu gitukan..kitorang time je..lagipun kitorang dapat cg yang ok jugak la..we will miss u CIKGU ROSLINA..U ARE ONE OF THE BEST TEACHER IN MY LIFE..LUV U SO MUCH..N HAPPY BELATED TEACHER DAY.. :))

Saturday, May 15, 2010

lord of the leech//fabulous but ridiculous

sweet memory with miss zoe n all student 2 int 1 2008..korang kenangang aku yang paling bez sangat la..sayang korang sangat2..
LORD OF THE LEECH-name ni budak2 laki yang bagi..kepalenye din la..sebab mase ni zaman kegemilangan minyak lintah..haha
FABULOUS BUT RIDICULOUS-name ni budak pompuan yang bagi..
so miss zoe gabungankan jadilah camni..sebab duk berebut sangat nak pilih name..kan senang camni..huhu..
PAGE 2 AND 3
PAGE 4 AND 5
yang ni special untuk budak2 pompuan je..tengok pic pun sume budak2 pumpuan..dalam 8 pic kartun ni aku antara salah satunye..hehe..yang baju IL♥ tu aku la..hehe..     *credit for f.fana.. :))
PAGE 6 AND 7
PAGE 8
sedikit ucapan terakhir daripada miss zoe..rindu miss zoe sangat2..

korang tengok la ni..banyak ngan kartun leech kan..budak laki la tu..isk3..minat sangat..huhu..miss zoe ni sebenarnye cg english sementara kat sekolah kitorang..bertuah betul aku..hehe..bukan senag nak dapat tau..die pun baek..tiap kelas die mesti die wat game..skunk ni die da balik negara die ngan suami tercinta..huhu..LOVE N MISS U MRS ZOE.. :))

SWEET MEMORY 2 INTAN 1 2008

Friday, May 14, 2010

4 golongan lelaki yang ditarik ke neraka

Di akhirat nanti ada 4 golongan lelaki yg akan ditarik masuk ke neraka oleh wanita. Lelaki itu adalah mereka yg tidak memberikan hak kpd wanita dan tidak menjaga amanah itu.

1. Ayahnya

Apabila seseorang yg bergelar ayah tidak mempedulikan anak2-anak perempuannya di dunia. Dia tidak memberikan segala keperluan agama seperti mengajar solat, mengaji dan sebagainya. Dia membiarkan anak-anak perempuannya tidak menutup aurat. Hanya memberi kemewahan dunia sahaja. Maka dia akan ditarik ke neraka oleh anaknya.

2. Suaminya

Apabila si suami tidak mempedulikan tindak tanduk isterinya. Bergaul bebas di pejabat, memperhiaskan diri bukan utk suami tapi untuk pandangan kaum lelaki yg bukan mahram. Apabila suami mendiam diri walaupun seorang yg alim di mana solatnya tidak pernah bertangguh, puasanya tidak tinggal, maka dia akan turut ditarik oleh isterinya bersama-sama ke dalam neraka.

3. Abang-abangnya

Apabila ayahnya sudah tiada, tanggungjawab menjaga maruah wanita jatuh ke bahu abang-abangnya dan saudara lelakinya. Jikalau mereka hanya mementingkan keluarganya sahaja dan adiknya dibiar melencong dari ajaran Islam,tunggulah tarikan adiknya di akhirat kelak.

4. Anak-anak lelakinya.

Apabila seorang anak tidak menasihati seorang ibu perihal kelakuan yg haram disisi Islam. Bila ibu membuat kemungkaran mengumpat, memfitnah, mengata dan sebagainya, maka anak itu akan disoal dan dipertanggungjawabkan di akhirat kelak dan nantikan tarikan ibunya ke neraka..

penang

seminggu blog aku berhabuk..sume gara2 abang aku sorang tu..tapi kalau aku tak tinggal umah ni..die tak la ambik plak..haha..hmm..3 hari ari tu sabtu, ahad ngan isnin aku pegi penang..pegi makan angin...haha..banyak la kau punye makan angin sampai nak ponteng sekolah..mak ayah aku takkan baginye nak ponteng setakat nak pegi holiday..

actually aku pegi hantar akak aku masuk matrik kat kepala batas je..kalau ikut memang tak lalu la atas jambatan PP tu..haha..tapi sebab kitorang tumpang umah kawan ayah aku..so, lalu la atas jambatan tu..umah kawan ayah aku tu kat komplek perguruan je..tengok kat luar bese je..bile masuk je umah die macam kondo kau..lawa giler..rase nak tinggal kat situ je..da la luas giler..tak macam rumah aku ni..kecik..banyak masalah..haish..nasib baik ok lagi..huhu..

aku satu family tido bilik asing2 plak tu..aku adik beradik laen bilik..mak ayah aku laen bilik..macam tido kat hotel pun ade aku rase..tak macam tumpang rumah orang plak..ye la kan..bese kalau balik kampung mane la nak seselasa macam ni..haha..suasana malam kat jambatan PP tu lawa giler la..aku ade la snap pic waktu malam kat jambatan PP tu..tak lawa la..lawa lagi kalau tengok sendiri..haha..

hari ahad kitorang pegi holiday la..lagipun ari isnin baru akak aku masuk..mase pagi g jalan kat batu feringgi..sempit giler pantai kat situ..jarak dari gigi air ngan jalan just 5 meter camtu la..tambah plak ngan kedai n chalet tu..makin kurang la laluan tu..nak wat camne..tempat pun terhad kat situ..tapi tu la..pemandangan kat sane cantik sangat la..rugi plak aku tak snap pic banyak2..sebelah petang plak pegi jalan2 kat QueenBay Mall..mase balik..sementara tunggu nak naek kete..aku tengok la mamat ngan minah ni..pompuan tu pakai tudung,,muke laki tu tak la bape hensem sangat..tengah2 orang ramai camtu tu pun wat keje tak senonoh..mamat tu duk r***..bodoh betul la..astaghfirullahalazim..

lepas shopping barang2 sikit..terus pegi check in hotel kat kepala batas..kali ni tak lalu atas jambatan..naek feri je..haha..bez2..sambil2 tu snap pic la..aku kan memang suke bab2 tu..haha..hari isnin pagi2 lagi kene bangun..huhu..sementara tunggu giliran nak mandi tu..tengok la kat luar tingkap..kebetulan  hotel aku sebelah sekolah..tengok la budak2 sekolah tu datang sekolah..rindu la plak nak pegi sekolah..jumpe kawan2..huhu..

then siap2 la nak pegi hantar akak aku..lepas daftar tu otw la pegi kete nak ambik barang2 die..aku jumpe ustazah esah..rindu ustazah la..salam2 ngan ustazah..cakap2 sikit..ustazah cakap aku makin tembam..yeke..ntah la..aku rase bese je r..huhu..

cukup2 la tu aku story pasal kat sane..penat jari jemari aku duk menaip ni..lagipun nak cite lagi takde yang best pun..huhu..nanti de mase aku upload la sikit2 pic kat sane..tu pun kalau aku rajin..nak upload skunk kamera xde ngan aku..huhu..papai~ :p

first time

tadi pukul 2.50 camtu la..someone kol me..da la no tu luar dari terengganu*public fon*..aku pun angkat la..
me: hello
dia: hello
me: hello..sape ni??
dia: wei nabila aku ni..
mamat mane pulak ni tepon aku..da la aku tak kenal die..dari mane pulak die tahu name aku..haha..
me: sape ni??
dia: mu teka r aku sape..
macam kenal je aku ngan suare ni..yeah..someone yang aku rindu sangat..best friend aku..tak pernah2 tepon aku..ingat plak die kan no aku ni..terharu plak rase..haha..cam bese la die ni..kalau contact aku ni mesti nak tanye something..bukan nak tanye aku ni pun..tepon aku just nak tanye cg afzarizam ngajar tak lagi kat aizek..tu je..huhu..

tapi ade la jugak die tanye pasal aku ni..tapi menyakitkan hati la..buruk2kan aku sokmo..eii..sabar je la..gurau kasar sokmo..haish..tapi tu la yang aku rindu dari die..hehehehe..lame tak text ngan die la..tunggu cuti ni la..hehe.. :)

Friday, May 07, 2010

semua tu ade hikmah

"keep reminding yourself that everything happens for a reason"

kata-kata ni wat aku jadi kuat nak hadapi sume ni..aku tau semua ni ade hikmah disebaliknye..aku percaya tu..tiap2 kesedihan tu mesti gembira jugak satu hari nanti..tak kira la cepat atau lambat..

Dia tahu aku mampu hadapi semua ni..kalau tak Dia takkan bagi kat aku..Dia Maha Adil kan..aku kena kuat..banyak bersabar..doa banyak2..

cume satu je aku tak leh nak wat wat mase skunk..lupekan semua tu..sebab tiap kali aku nak lupe..semua tu datang..aku tak tahu camne nak jauhkan diri dari semua tu..ibarat semua tu sentiasa ade kat sekeliling aku.. maybe aku perlukan mase nak lupakan semua tu..n mungkin jugak aku sendiri yang taknak lupakan sume tu..ntahla..God willing i'll forget about that..amin.. :)

Thursday, May 06, 2010

sweet sour.

sumenye da terlambat..tak guna nak sedih lagi..
smile please!!!!

kehilangan

dulu ku sendiri dalam hidup ini
kau datang membawa satu rasa
adakah itu rasa bahagia
kerana cinta


aku tak mahu
terus merasa kehilangan kasih
aku tak mahu
terus merasa sepi dalam hidup
aku tak mahu
terus merasa duka dalam denai hidup
kerana aku yang merasa
semua derita


biarkan ku sedar
jangan cuba kau hampir
andai kau tahu
ia bakal menyakiti
mungkin ini yang terbaik
buat diri ini
kerana ku tak mahu
terus merasa kehilangan

*credit to ida

Wednesday, May 05, 2010

bosan.

semangat tu ade nak pegi sekolah..tapi ble time belajar..mase add math cikgu ade hal..mase pjk duk lepak2 je..mase math modern cikgu takde coz terlibat ngan pkbm..mase sejarah cikgu pu takde..hurm..semangat da luntur duk sekolah tadi..pegi sekolah cam takde pape..just belajar komsas..tu pun dalam keadaan mengantuk tahap tak lena*ade ke*..penat campur bosan duk kat sekolah ari ni..

i'm so suprise babe..adam da potong rambut pendek..tak hensem da..tak sesuai rambut die tu..nak rambut lame die..taknak yang baru..ngade plak aku ni..lebih2 plak..hope rambut die cepat2 la panjang ye..nak rambut die yang dulu..baru sesuai ngan muke die tu..hehe..

dah la tu..aku takde story nak cite hari ni..mood pun takde..hati pedih.

p/s : "hati pedih">>gatal sangat wat sakit hati kat diri sendiri..

Tuesday, May 04, 2010

penat tapi gembira.

aarrrgghhhhhhhh!!!!!!!!!!!penat giler ari ni la..tadi ade kawad kul 2.30..bese habis la dalam kul 4 kan..tapi hari ni pukul 5 lebih baru habis..da la tak makan pape pun..penat tau tak..aku rase cam nak tido je tadi mase tengah kawad..nasib baik tak kawad tengah panas..kalau tak memang panas giler la hati aku tadi..pastu dah la aku kene balik ngan beskal..kalau ade orang nak datang ambik takpe gak..sabar je la nabilah..xpe2..minggu depan tak payah kawad lagi..sebab aku memang confirm tak datang sekolah..haha..

sebelah malam plak aku ade kelas bahase jepun..kebiasaannye ayah aku or akak aku yang hantar..tapi diorang tak leh hantar coz nak pegi hantar barang kakak aku kat kamoung..aku pun tak paham kenape camtu..huhu..so, parent aku suh la aku naik beskal..dalam hayat aku tak penah g malam2 pegi kelas aku naik beskal..so, otak aku pun mule la cari jalan..huhu..

yes!aku dapat satu idea..mintak tolong someone..hehe..kebetulan plak die ade kelas malam ni..so, aku pun mintak la tolong kan..mule2 dia taknak..sebab malam kan..dia tak bape berani la..hehe..last2 dia setuju..aku bukan main suke la kan..alhamdulillah..lepas balik ari kelas dia ajak pegi jalan2..round dekat2 sini je..tak jauh pun..n dia de cakap kalau awal lagi dia da ajak aku jalan2..hehe..takpe la kan..next time insyaallah.. :]

p/s : dalam gembira tu aku tetap jugak ade rase sedih.. :|

Monday, May 03, 2010

moody

cuaca ari ni memang panas kan..tapi hati aku mendung..sedih je..walaupun luaran aku berpeluh ngan cuaca hari ni..so hot la..umm..ntahla..aku sedih la..sebab aku rase aku da wat die marah kat aku..benci kat aku..aku taknak jadi camtu la..

hidup aku tak menentu da skunk ni..selagi aku tak mintak maaf ngan die..tapi aku tak berani la..sebab aku belum pasti die tau ke tak..hurm..susahnye la wat salah bukan face to face ni kan..tak baik betul aku ni sakitkan hati die..padahal die tak penah sakitkan hati aku..takpe la..kalau mase sesuai aku pegi mintak maaf kat die..hurm..

Saturday, May 01, 2010

adamaya

sebut je adamaya..mesti sume tahu kan..pukul 6.30 mesti da tercongak depan tv nak tengok cite ni..tak sabar2 nak tengok..same la macam aku ni..kalau terlepas memang sedih giler la..ye la..nak tengok balik dalam tenet ni nak sign up takleh2..geram betul..ape yang tak kene ntah..*blebe la plak*..huhu..

skunk ni memang popular la..cite yang di adaptasi daripada IM NOT SINGLE..cume jalan cite beza sikit la..niat sebenar aku nak cakap pasal cite ni sebabnye episod skunk ni kan ramai yang tak puas ati..si maya ni la..tetibe berubah ati kan..dani la ni..jahat btul la..suke2 ati die je kan..padahal da tau orang tu isteri orang..nak menggatal plak..si maya ni plak tak penah nak hargai husband die tu..kalau aku dapat suami camtu memang tak lepas la..da la hensem, baek plak tu..penyabar je kan..sume pompuan nak camtu kan..hehe..

skunk ni aku tak sabar2 nak tunggu hari isnin..nak tengok cite adamaya la..biar sakit ati pun..hehe..btw..anak diorang comel la..kalau jadi anak diorang yg real pun memang sesuai je kan..

p/s : ADAMAYA