搛べ惕

Friday, May 14, 2010

penang

seminggu blog aku berhabuk..sume gara2 abang aku sorang tu..tapi kalau aku tak tinggal umah ni..die tak la ambik plak..haha..hmm..3 hari ari tu sabtu, ahad ngan isnin aku pegi penang..pegi makan angin...haha..banyak la kau punye makan angin sampai nak ponteng sekolah..mak ayah aku takkan baginye nak ponteng setakat nak pegi holiday..

actually aku pegi hantar akak aku masuk matrik kat kepala batas je..kalau ikut memang tak lalu la atas jambatan PP tu..haha..tapi sebab kitorang tumpang umah kawan ayah aku..so, lalu la atas jambatan tu..umah kawan ayah aku tu kat komplek perguruan je..tengok kat luar bese je..bile masuk je umah die macam kondo kau..lawa giler..rase nak tinggal kat situ je..da la luas giler..tak macam rumah aku ni..kecik..banyak masalah..haish..nasib baik ok lagi..huhu..

aku satu family tido bilik asing2 plak tu..aku adik beradik laen bilik..mak ayah aku laen bilik..macam tido kat hotel pun ade aku rase..tak macam tumpang rumah orang plak..ye la kan..bese kalau balik kampung mane la nak seselasa macam ni..haha..suasana malam kat jambatan PP tu lawa giler la..aku ade la snap pic waktu malam kat jambatan PP tu..tak lawa la..lawa lagi kalau tengok sendiri..haha..

hari ahad kitorang pegi holiday la..lagipun ari isnin baru akak aku masuk..mase pagi g jalan kat batu feringgi..sempit giler pantai kat situ..jarak dari gigi air ngan jalan just 5 meter camtu la..tambah plak ngan kedai n chalet tu..makin kurang la laluan tu..nak wat camne..tempat pun terhad kat situ..tapi tu la..pemandangan kat sane cantik sangat la..rugi plak aku tak snap pic banyak2..sebelah petang plak pegi jalan2 kat QueenBay Mall..mase balik..sementara tunggu nak naek kete..aku tengok la mamat ngan minah ni..pompuan tu pakai tudung,,muke laki tu tak la bape hensem sangat..tengah2 orang ramai camtu tu pun wat keje tak senonoh..mamat tu duk r***..bodoh betul la..astaghfirullahalazim..

lepas shopping barang2 sikit..terus pegi check in hotel kat kepala batas..kali ni tak lalu atas jambatan..naek feri je..haha..bez2..sambil2 tu snap pic la..aku kan memang suke bab2 tu..haha..hari isnin pagi2 lagi kene bangun..huhu..sementara tunggu giliran nak mandi tu..tengok la kat luar tingkap..kebetulan  hotel aku sebelah sekolah..tengok la budak2 sekolah tu datang sekolah..rindu la plak nak pegi sekolah..jumpe kawan2..huhu..

then siap2 la nak pegi hantar akak aku..lepas daftar tu otw la pegi kete nak ambik barang2 die..aku jumpe ustazah esah..rindu ustazah la..salam2 ngan ustazah..cakap2 sikit..ustazah cakap aku makin tembam..yeke..ntah la..aku rase bese je r..huhu..

cukup2 la tu aku story pasal kat sane..penat jari jemari aku duk menaip ni..lagipun nak cite lagi takde yang best pun..huhu..nanti de mase aku upload la sikit2 pic kat sane..tu pun kalau aku rajin..nak upload skunk kamera xde ngan aku..huhu..papai~ :p

No comments:

Post a Comment