搛べ惕

Thursday, June 10, 2010

kuar date ngan kawan !


seawal 7.45 pagi aku da bangun..kawan aku la..datang umah aku awal sangat..tu pun ade sebab..nak tak nak aku kenelah bangun jugak..kalau tak mengamuk la minah sorang ni..hehe..sorang lagi datang dalam pukul 9..sementara nak tunggu kul 10 kitorang online dulu..hehe..memang takde keje laen da nak buat..takde pekdah betul..anak-anak sape la ni..sedapnye aku mengate..huhu..

dalam kul 10 siap2 nak kuar..kitorang decide nak naek bas..tapi da lebih kurang 1 jam tunggu tak sampai2..last2 jalan kaki je..lagipun bukan jauh sangat pun dari umah aku ni kan..huhu..first kitorang wat pegi beli air..penat la siot..n then pegi shopping la..mule2 pegi smart cc, then pegi ten2 plak..tak dapat barang kat ten2 pegi aneka plak..banyak sangat kedai pegi..isk3..sementara tunggu kawan aku roziana tu duk tunggu hadiah ye dibalut..aku ngan farihin pegi la naek atas..tengok ade penimbang ape lagi..pegi timbang la..lame sangat da aku tak timbang berat ni..yes ! berat aku maintain lagi..haha..selamat gak..sebab badan aku skunk da makin gemuk..huhu..

lepas tu pegi makan aiskrim plak..lame tak makan aiskrim..aku on je coz orang nak belanje takkan nak tolak..haha..first time makan aiskrim tiramisu..bez gak kan..rase nak makan lagi*tipu je*..lepas tu pegi sweden plak..semek roziana nak beli makanan plak..tak habis2 ngan makanan..perut pun dah lapar..so kitorang pun pegi la makan kat kfc..duk makan sambil cakap2..lame giler kitorang duk situ..ekpun nak ke sumbat sume makanan sampai habis lambat..perut takleh nak isi g..hehe..

lepas tu decide pegi pantai plak..duk kat taman tu je..lepak2..mase ontheway pegi tu jumpe aswadi, roy n amzar..ntah diroang perasan ke tak..biar la..pastu masuk pustaka seri intan jap..jalan2 jumpe plak wadi sekali g ngan kawan ye..aku nak senyum tapi tengok die gitu je rase bengang plak nak senyum..memang geram giler la..tak ingat dah kat aku..kalau taknak tegur pun senyum r sikit..biar je la..

kul 4.30 kitorang balik..badan memang penat giler la..tapi bez r..perfcet date ngan kawan2..laen kali kitorang pegi lagi..maybe pegi mesramall kot..tu pun kalau kasi r..hehe..

Monday, June 07, 2010

memory 2010


at school

aku takde jawatan pape pun lam kadet polis ek..ahli biase je..tapi cikgu ajak aku..aku on je la..lagipun mase ni aku teman kawan aku..dapat gak wat kenangan..bukan senang ek !..hehe





4 intan 2..kelas aku tahun ni..ade muke lame..ade muke baru..aku sayang sangat kelas aku ni..budak2 lam kelas aku ni best2 belake la..we enjoy together..luv u all..













kelab bahasa jepun..da jadi ahli since form 2..tiap2 tahun muke ahli kelab BJ mesti same r..de gak r laen sket..kalau tengok yang budak2 same form ngan aku memang same la..tak ubah dari dulu g..hehe..sayang sangat nak tinggal..haha




Sunday, June 06, 2010

aku tired

semalam duk angkut barang pegi bawak..mandi peluh aku semalam..dalam hayat aku ni la first time pindah keje-keje angkat barang aku yang buat banyak sikit..dulu bese2 je..aci la..dulu akak ngan abang-abang aku ade..skunk ni masing sibuk ngan keje diorang..tinggal la yang ade ni..haha..penat sangatla..aku tengok orang angkat yang berat2 tu pun da lelah..walaupun just tengok je..tu baru sikit..ade banyak lagi yang tak beres...fuhhh..ari ni sambung lagi..jom tolong aku.. :D

Thursday, June 03, 2010

had fun !

rajin aku pegi sekolah ari ni..haha..tu pun gara2 aku nak ambik kertas je..tak pegi ambik kan..tak pasal2 aku kene denda ngan cikgu tak siap pembetulan tu..taknak aku..tapi best jugak pe pegi sekolah ari ni..dapat gak tau result paper exam kan..duk kat umah aku tido gak kejenye..haha..kawan2 aku sume memang sah la tak datang kan..so tinggal budak2 pompuan asrama je yang tinggal..yunie, miera n aisha pun ade gak..haha..lepak2 ngan diorang je la kan..best pe lepak ngan diorang..sebab tu aku sayang kelas aku..4 int 2..hehe..

aku pun ade gak lepak ngan fahmi tu..tu pun sebab aku kene ajar die addmath mane yang tak paham..ajar die memang pening kepale r..satu2 kene terang..ade tu die plak yang terangkan untuk aku..ni mane anak murid mane cikgu ni..haha..takpe la..cikgu pun ade silapnye jugak kan..tak gitu?..si aizat comel tu pun ade jugak kat situ..duk bace komik..isk3..takde keje betul la..haha..td mse tunggu nak kuar sekolah..macam bese..aku jumpe adam la..aku tengok kat die..pastu die tengok kat aku sekali je..die senyum..aku senyum..tapi bile die senyum aku jadi sebakla..sedih sangat..die macam tak care aku g..takpela..aku sabar..

umm..tadi dalam kul 6 kot aku satu family, aku, ibu, abah n adik aku pegi basuh umah..nanti aku nak pndah umah bawah plak..penat sudah tinggal umah atas..haha..mule aku malas gak r nak basuh..tapi kan kene marah plak..so pegi jela..best jugak kan..tak dapat maen hujan..maen air sudah la..keje aku duk berus mende yang kotor je..sambil2 tu aku duk mesej ngan hanif..sampai kene blebe ngan mak aku..sebab aku tak wat silent..nset aku bunyi r..hehe..wat tak tau je..best sangat..esok nak angkat barang plak sikit..lambat lagi la aku nak balik kampung..waa..

mak aku tengah berus dinding tu ha !
budak kecik tengah isi air..padan muke kene wat keje..haha
da banjir..so ayah aku tolong bersih kan tu..
nampak air tu?? :D
rajin aku duk berus pintu ni..bukan lakonan semata-mata.. :p

Wednesday, June 02, 2010

takde keje

haha..walaupun name die da laen..tapi yang ni tetap akan kekal sampai bile2..biarla sume tu jadi kenangan aku..supaya aku ingat memori tu sampai bile2..sebab ni memori aku masa panjang..sampai tua pun aku akan ingat..kenangan tu tetap akan ade forever..miss that damn much.. :')

yeah!

penderitaan aku dah tamat..hoooraay..exam dah habis..so mase nak cuti plak la..enjoy ngan cuti plak..walaupun keje bertimbun..haha

haha. :)

petang semalam pegi enjoy kejap..eh..takde la..pegi beli present sikit untuk kawan aku..birthday die da dekat..aku decide tahun ni nak bagi die..lagipun tau lepas mase birthday die baru aku ingat..lupe nak beli hadiah..haha..teruk betul la..aku pun ajakla kawan laki aku temankan aku..act, kawan aku tu laki..so aku pun mane la reti sangat nak pilih hadiah untuk laki ni..naek aku ajak die..takkan nk ajak ayah aku plak..mati la aku nanti..huhu..

ni la first time aku kuar ngan die..last aku cakap ngan die pun mase darjah 5..dalam 5 thun lepas tu..bukan 2 3 bulan lepas..takpe la..demi nak beli hadiah untuk kawan aku tu..hehe..bez gak jalan2 ngan die kan..duk lepak2 kat bangku kat keretapi hiasan tu..nasib baik takde orang nampak..huhu..aku jalan2 ngan ye orang tengok laen macam je..name pun jalan due orang..laki ngan pompuan lak tu..memang r orang tengok je..huhu..biarkan je la..hidup diorang kan..huhu..
 baru beli semalam..aku maen pilih je..