搛べ惕

Thursday, June 10, 2010

kuar date ngan kawan !


seawal 7.45 pagi aku da bangun..kawan aku la..datang umah aku awal sangat..tu pun ade sebab..nak tak nak aku kenelah bangun jugak..kalau tak mengamuk la minah sorang ni..hehe..sorang lagi datang dalam pukul 9..sementara nak tunggu kul 10 kitorang online dulu..hehe..memang takde keje laen da nak buat..takde pekdah betul..anak-anak sape la ni..sedapnye aku mengate..huhu..

dalam kul 10 siap2 nak kuar..kitorang decide nak naek bas..tapi da lebih kurang 1 jam tunggu tak sampai2..last2 jalan kaki je..lagipun bukan jauh sangat pun dari umah aku ni kan..huhu..first kitorang wat pegi beli air..penat la siot..n then pegi shopping la..mule2 pegi smart cc, then pegi ten2 plak..tak dapat barang kat ten2 pegi aneka plak..banyak sangat kedai pegi..isk3..sementara tunggu kawan aku roziana tu duk tunggu hadiah ye dibalut..aku ngan farihin pegi la naek atas..tengok ade penimbang ape lagi..pegi timbang la..lame sangat da aku tak timbang berat ni..yes ! berat aku maintain lagi..haha..selamat gak..sebab badan aku skunk da makin gemuk..huhu..

lepas tu pegi makan aiskrim plak..lame tak makan aiskrim..aku on je coz orang nak belanje takkan nak tolak..haha..first time makan aiskrim tiramisu..bez gak kan..rase nak makan lagi*tipu je*..lepas tu pegi sweden plak..semek roziana nak beli makanan plak..tak habis2 ngan makanan..perut pun dah lapar..so kitorang pun pegi la makan kat kfc..duk makan sambil cakap2..lame giler kitorang duk situ..ekpun nak ke sumbat sume makanan sampai habis lambat..perut takleh nak isi g..hehe..

lepas tu decide pegi pantai plak..duk kat taman tu je..lepak2..mase ontheway pegi tu jumpe aswadi, roy n amzar..ntah diroang perasan ke tak..biar la..pastu masuk pustaka seri intan jap..jalan2 jumpe plak wadi sekali g ngan kawan ye..aku nak senyum tapi tengok die gitu je rase bengang plak nak senyum..memang geram giler la..tak ingat dah kat aku..kalau taknak tegur pun senyum r sikit..biar je la..

kul 4.30 kitorang balik..badan memang penat giler la..tapi bez r..perfcet date ngan kawan2..laen kali kitorang pegi lagi..maybe pegi mesramall kot..tu pun kalau kasi r..hehe..

1 comment: