搛べ惕

Tuesday, August 24, 2010

hari ni kat sekolah

macam bese dalam bulan pose tahun ni pagi2 ade tadarus al-Quran..lepas habis je tadarus belajar la kan..mule2 belajar bi..ari ni ade oral test..alamak ! aku lupe la pasal oral ari ni..tak prepare pape pun ek..kalau name aku kene panggil macam mane la aku nak jawab nanti..da la spontan kan..takut la aku..tapi nasib baik gak name aku tak panggil lagi..selamat gak..lepas tu belajar pai satu mase..tulis jawi ari ni..lame tak tulis jawi..last mase periksa kot..hehe..

lepas tu belajar kimia pasal acid..paham la jugak kan..lagipun tak susah mane nak paham tajuk belajar tadi..pastu belajar math mod plak..macam bese ade test..arini tajuk 4..takla susah sangat pun..daripada sume tu aku salah 3..ntah kat mane aku salah pun aku tak tau..esok je la tau pun..mase rehat duk sibuk cari cikgu geo..nak tanye something la..habis cikgu geo cari..tapi sorang pun tak jumpe..last2 skali fikir sendiri je..

mase bm ade ujian lisan macam bese..bentang isi karangan kat depan..kawan aku si roziana tu kene bentang arini..ape lagi..memang kecoh la kelas..nak cite pun panjang kenape..kalau tanye budak2 klas aku tau la kenape..aku da wat da ari tu..tapi aku tak puas hati..sebab aku cakap dua tiga ayat je..tapi markah tinggi..dapat 30/40..so aku decide nak wat semula..ni tengah cari tajuk ek..

lepas bm fizik plak..bincang latihan dalam kertas..mule2 aku tak paham..yela..minggu lepas blajar aku mane datang..tapi bile cikgu da tunjuk cket n tgk yang kawan2 aku baru paham..senang je rupenye..belajar tajuk heat ni senang je aku rase..tak susah pun..tak macam bab 2..aku paham macam tu  je..takpela..nanti belajar la slow2..

penatnye nak tulis lagi..cukupla tu..nak pegi rehat plak..bahu aku da sakit ni..lenguh2..papai !

HaRi PeLiK SeDuNia

hahahahaha..gelak rase bila dengar hari pelik sedunia ni..memangla..mane penah ade hari macam ni dalam dunia..mulai tarikh 24.08.2010 aku anggap tarikh ni hari pelik sedunia..aku ngan kawan aku la reka hari ni..sebab ari ni kawan2 aku perangai pelik semacam je..tak macam bese..

sorang senyap giler..tak penah plak macam tu..sorang lagi panggil name aku kuat giler tapi bila nak cakap something ngan aku suare tak kuar..adoyai..ni ade lagi satu pelik..budak form 3 tetibe panggil aku mase aku tengah jalan2 ngan kawan2 aku..kalau dia tu budak form 5 munasabahla nak kacau aku..ni form 3..oh tidak! agak2la..nak kacau aku biarla tua dari aku walaupun aku tak layan pun kalau korang kacau..

dunia ni pun da macam2 mende pelik jadi..so tak pela kan aku nak wat hari pelik sedunia..tapi yang sambutnye aku ngan kawan aku je la..orang lain manela tau..HARI PELIK SEDUNIA !!