搛べ惕

Wednesday, May 18, 2011

Panggilan penuh bermakna. "CIKGU!"

Assalamualaikum.



hai semua. dah lama tak update kan. kesibukan dengan exam actually. internet pun jarang bukan sekarang. maklumlah sibuk dengan tet~! tak tak. sibuk dengan exam lah. hari ni terpanggil nak typing typing sebab hari ni sekolah aku buat sambutan hari guru. lambat sikit daripada sekolah lain sebab cikgu muda aku (pengetua) pergi sarawak. opsss! aku tak mengata beliau okey. aku cakap macam tu sebab ayah dia nama muda. heee.

kenap harus ada beliau jugak? special sangat ke? memang special sebab beliau kan cikgu. nama pun hari guru. n yang paling special lagi 16 mei ulang tahun hari jadi pengetua. sangat bertuah kan. dah lah pengetua, hari jadi time hari guru plak tu. confirm sambut meriah. yes! memang meriah sambut tadi. kek birthday besar sangat. aku pun tak pernah dapat kek besar cam tu. nak tengok ?

besar sungguh ! nak jugak kek bday macam ni.

masing masing (kat hujung) tengok belon jatuh dari syiling. hee
banyak jugak hadiah Tn. pengetua dapat. meriah sangat. tahun lepas tak tahu r sebab aku tak datang. heee. takpe. ni tahun last untuk cikgu sebab tahun depan dah bersara. tak sempat hari guru plak tu. sapelah bakal jadi pengetua plak ek. entah lah. lepas tu ada gimik plak. ariff ngan faeizuan masuk naik basikal dengan kacamata hitam. gaya macam zaman dulu dulu. tetiba je. benda ni takde dalam perancangan majlis pun. memang terkejut sangat masa tu. diorang bawak kat untuk pengetua sebenarnya. punyalah besar macam kek.

hari guru kali ni memang best. tahun depan dah tak leh nak rasa macam ni. tahun last kan. puas hati datang hari ni. tak sia-sia kan.

SELAMAT HARU GURU. JASA MU AKAN KU KENANG SAMPAI BILA BILA. WAJAH MU KAN INGAT SELALU. AMIN.
> esok sambung exam. adoi. malas nak jawab. :p 

2 comments: