搛べ惕

Wednesday, September 19, 2012

#1 Wordless Wednesday

Assalamualaikum.



>terasa nak buat sekali. hehe

Tuesday, September 18, 2012

Finally !

Assalamualaikum.


Maaf sebab seminggu lebih menyepi. Nak kata busy tak pun. Cuma malas nak bukak lappy ni. Kadang-2 je bukak. Tu pun sebab ada kerja. Kerja la sangat kan. Minggu lepas hari selasa result ups finally keluar jugak. Ambik kau ! Dari pagi sampai petang hati berdebar gila. Tak tahu la kenapa. Tak pernah lagi rasa macam ni. ALLAH je tau rasa tu.

Alhamdulillah. Result aku okay. Takde fail, aku puas hati. Terkejut pun ada. Aku macam tak percaya tengok result tu.
Here my result !

Mathematics : A
Biology : B-
Science Computer : A
Chemistry : A
English : C

Banyak kali kot aku ulang tengok result. Aku bersyukur sangat tapi aku tak boleh selesa sangat. Sebab ups ni cuma 10% je. PSPM1 yang penting sekarang. 70% tu, banyak gila. Tumpuan untuk PSPM sekarang ni. Hopefully dapat yang elok-2 jugak.

If you’re feeling down, learn to love the rain and look forward to the rainbow. 


Dua hari lepas dapat jumpa mr mine. Happy gila lah. Dah lame tak jumpa. Rindu sangat tau. Pergi jalan-2, makan laksa penang ngan ais cendol. Perghhhh. Sedap sangat tu. Dapat jugak makan akhirnya. Sempat jugak bagi hadiah anniversary ngan birthday kat dia. Happy sangat dia dapat hadiah tu. Tapi lupa nak snap gambar kad walaupun buat last minute dan buruk kot. :'(

Takpe lah. Janji mr mine suka. :')

For MR MINE and ALL FOLLOWERS !

> esok test bio. Arghhh !

Tuesday, September 04, 2012

Darah !!

Assalamualaikum.



Hai korang ! Jumpa lagi kita kan. Petang tadi time biologu practical, buat experiment. Pasal nak test darah jenis apa. Seram ah bila tengok jarum tu. Rase nak menjerit pun ada. Tapi cuba berani kan diri. Sakit sikit je pun kan. macam gigit semut je. Yang satu group ngan aku menjerit bila dah kena tebuk kat hujung jari. Dia memang takut sikit, tapi nak buat macam mana, ni realiti yang kena hadapi bila ambil sains hayat.

Bila jari aku plak kena tebuk, mula-2 tak sakit pun, tapi bila nak titikan darah tu, rasa pedih sikit. 3 titik tu kena letak atas slide. Mujur aku punya darah jenis cair. Senang je nak kuar. Kawan aku tu dia picit bukan main lagi. Sampai terlebih plak darah tu. Satu agi darah dia pekat sikit.

Seram doh nak tebuk tu. Ade budak laki kelas aku tu selamber je dia buat sendiri, muka pun selamber. Takleh blah aku tengok, bapak seram. Ade sorang dalam kelas aku A-. sedihnye dengar. :'(


Aku darah AB+. darah paling kedekut & paling bernasib baik. :)

>haritu aku nak derma darah, tapi orang ramai gila. :'(

Saturday, September 01, 2012

Detik-detik debaran.

Assalamualaikum.

If time can be stopped.


Hai-hai. Lama tak jumpa korang. Semua sihat kan? Yang tak sihat jangan lupa makan ubat. Jaga kesihatan tu. Aih. Sejak bila ni aku intro cakap macam ni. Haha. Pelik kot kan. Actually aku tak tahu nak buat apa sekarang, so aku rasa tergerak hati nak update blog berhabuk aku. Dah la update sebulan sekali. Memang haremmmm nak update hari-hari. InsyaALLAH ada masa aku update 2-3 seminggu.

Ikut jam pagi ni mean sekarang dah masuk satu september. Maknanya tinggal lagi 2 hari result UPS nak kuar. Alamak ! Aku tak ready nak tahu result lagi. Nervous gila walaupun UPS je yang cuma berperanan 10% dlm result penuh aku nanti. Hopefully dapat yang boleh membanggakan aku dan buat hati aku tenang dan lega. Fuhhhhh. Time, please stop running. Tak sanggup nak hadapi.

Aku ni jenis orang dapat result bagus ke tak muka takde perasaan je. Macam tak berapa kesah. Memang selamber badak. Stop, stop, stop ! Stop talking about UPS. Tak payah fikir lagi pasal tu. Fikir nak enjoy esok pagi. Pergi ECM. sekarang ni aku duduk sengsorang dalam bilik. Malas nak jalan dan tumpang bilik orang. Haih. Apa punya anak dara lah.

> result maybe kuar 3/9, kawan-2 aku cakap lah.