搛べ惕

Monday, May 11, 2015

Why ?


 But still not alright :( 

Where have you been?

Already 3 days since you text me.

I miss you.

Worry.

Crying.

Call you but no answer.

Text you but no reply.

Receive but not seen.

Still waiting.

Feel uneasy.

I hate this feeling.

I want to know the reason.

You said you will come back today.

Are you busy?

Answer my call.

Reply my text.

Please.


> online just because i'm waiting for you. every second 

Saturday, May 09, 2015

Think positive !

Assalamualaikum

Semalam baru dapat mesej dengan mr mine. Dah dua hari tak dengar khabar. Bila dia kat kampung macam tu lah. Susah sikit nak mesej. Ye lah, duduk rumah takkan nak goyang kaki je. Mestila kena buat kerja. Bila kerja pun susah juga sebenarnya nak mesej. Aku busy dengan kelas, fangirl. Hahaha (kalau boleh 24 jam nak fangirl-ing)

Semalam mr mine ada cakap yang mak dia berkenan dengan anak kawan mak dia. Dari awal dia balik sana tak habis-habis pujuk mr mine. Mak dia nak pinang anak kawan dia tu untuk mr mine. *broken heart* Mengalir lah air mata ni. Aku takut kehilangan dia. Cukuplah dengan apa yang dah jadi selama ni.

Tapi aku tahu mr mine macam mana. Tak semudah tu dia nak terima perempuan tu walaupun mak dia yang suruh. Lagipun aku mana pernah jumpa family dia lagi. Belum tiba masanya. InshaAllah satu hari nanti, tunggu mr mine yang bawa jumpa family dia. Takut. Seram. Nervous.

Sementara ada masa ni, kena belajar jadi calon menantu yang kompem mak dia terima nanti. Moga dipermudahkan segalanya. Amin. ^_^

>ada jodoh tak kemana. :)

Sahabat, kawan

Assalamualaikum




Rasa rindu kat kawan-kawan. Kawan dari tadika sampai sekolah menengah. Ingat ke lagi mereka akan diri ini. Rindu sahabat yang susah senang bersama dulu. Ingat lagi kah mereka akan diri ini. Aku still contact dengan sahabat sekolah menengah tapi kami susah nak jumpa sekarang. Masing-masing jauh, tak ada masa nak jumpa. Kalau jumpa pun yang paling rapat. I miss our friendship, our school life. I hope I can turn back time. Kenapa kita semua berpecah? Aku nak ulang balik masa supaya aku dapat baiki persahabatan kita supaya kita jadi macam orang lain. Orang lain boleh kenapa tak kita? :'(

For capital A, sahabatku dari sekolah rendah. Do you remember me? After we separate and didn't talk, do you remember me eventhough just few times. Aku tak pernah lupakan kau, sentiasa dalam hati ni walaupun aku ada sahabat lain. Ya, aku rindu kita yang dulu walaupun sekarang kita dah berbeza, ada kehidupan sendiri. Aku selalu stalk kau sebab aku rindu. Still remember everything about you. Our memories. :')


>sampaikan rindu aku ini buat mereka, Ya Allah